burger
U VAZDUHU · svet

Dubai, čini se, ima sve što čovek može da zamisli. Od plaža u pustinji, do raskoši o kakvoj se nekada čitalo samo u bajkama. A sada je tu i 24-karatni zlatni hamburger The Burg-Khalifa, koji je, kako mu ime kaže, inspirisan slavnim soliterom Burdž Kalifom.

Koliko novca bi trebalo izdvojiti za zlatni hamburger? Ako želite ovaj 24-karatni burger, čiji se sastojci doduše malo razlikuju od standardnih sastojaka hamburgera, trebalo bi da za njega izdvojite oko 60 evra. Složićete se da je cena prava sitnica, budući da se radi o pravom bogatstvu (ali da li i od ukusa?!).

Možda i dalje ne možete da verujete da u svetu prilično gladnom i nepravednom postoje i ovakve stvari. I sigurno se pitate, čemu li služi ovakav jedan hedonističko-zlatni gurmanluk? Ono što je prilično važno napomenuti jeste, da kao u onoj poslovici („za dobru svinju…“) i za ovaj burger ima dovoljno zainteresovanih i gladnih usta. I ne samo to, ovaj glamurozni burger imao je svoje „premijerno“ posluživanje i to na festivalu ulične hrane Eat the World DXB Festiva, a prodavan je u kamionu sa hranom The Roadery.

U Dubaiju svašta nešto novo.

Klub dosadnih ljudi: Klub dosadnih ljudi: Grupa koja slavi „dosadne“ hobije GettyImages-69cover Replika Partenona od zabranjenih knjiga cover 10 stvari koje postoje samo u Japanu Neverovatni snimci oluja Snimci oluja kakve još niste videli · ·