The Killers
PULS GRADA · aktuelno

Da, dobro ste pročitali, upravo je objavljena vest da će na ovogodišnjem Exitu, koji slavi 50 godina od čuvenog „Leta ljubavi 1967.“ nastupiti i slavni američki bend The Killers! Zapravo, oni će nastupiti takozvanog „nultog dana“, dakle dan pred zvanični početak Exit festivala, 5. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi!

Las Vegas glam-pop kraljevi počeli su rad na svom petom albumu još 2015. godine, a u taj proces uključili su sve sama slavna imena, od Ryana Teddera do U2 producenta Jacknifea Leea. U brojnim intervjuima koje su davali napominjali su da će novi album biti lep povratak u 2006. godinu i album Sam’s Town. U novembru 2016. godine Brandon Flowers je za KROQ napomenuo da će njegov bend u 2017. sigurno imati čime da se pohvali.

The Killers je viđen kao jedan jednog od najvećih rok bendova 21. veka, a verovatno i najveći koji potiče iz američke države Nevada, nakon što su prodali oko 22 miliona albuma širom sveta. Njihov uspeh na živim koncertima je impresivan, nastupali su u više od 50 zemalja (na šest kontinenata), a bili su hedlajneri na lokacijama poput Madison Square Garden i Wembley stadiona. Koncert u Novom Sadu dogovaran je skoro četiri godine, a organizatori napominju da su Killersi ove godine zakazali nastupe na samo 9 lokacija, te je činjenica da će se pojaviti u budućoj evropskoj prestonici kulture (2021.) zaista impresivno!

EXIT festival biće održan od 6. do 9. jula 2017. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, i biće u znaku proslave 50 godina od čuvenog Leta ljubavi 1967, kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet, boreći se za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravnopravnost. EXIT, kao jedini savremeni muzički festival koji je nastao iz borbe za društvene promene, na ovaj način želi da očuva osnovne ideje iz kojih su nastali i prvi veliki muzički festivali, još krajem šezdesetih godina prošlog veka, kao što su Woodstock, Monterey i drugi, te da prenese poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svetu potrebnije više nego ikad.

coversupernat Program Supernatural festivala 170226_DARKO_024_C Darko Rundek u junu nastupa na Tašu! Autopark Koncert benda „Autopark“ na Martovskom festivalu mostar_sevdah_cover Mostar Sevdah Reunion nastupa u Sava Centru · · · · ·