The Lovers
fotografija

„The Lovers“ je knjiga sastavljena od velike serije fotografija poznate umetnice Lauren Fleishman, koja je nakon što je pronašla ljubavna pisma svog dede upućena njenoj baki, odlučila da se posveti onima koji su sačuvali nežna osećanja prema svojim partnerima za više od pedeset godina zajedničkog života.

Na samom početku braka Laurenin deda i baka, razmenjivali su ljubavna pisma koja su, prema rečima autorke ove knjige, bila toliko inspirativna da je u njima gotovo automatski videla sve čime bi želela da se u narednom periodu bavi. Izložba koja je planirana i koja će sadržati seriju njenih radova biće kompletirana zvučnim i video zapisima, kao i tekstualnim porukama, ljudi koji su odlučili da budu Laurenini modeli.

Fleishman tvrdi da su je kao fotografkinju oduvek privlačile scene iz života u kojima se vidi odnos ljubavi i njenih aktera, smatrajući da je to domen koji je uvek slabo i nedovoljno istražen u svom najčistijem i jednostavnijem obliku. Kao i njeni drugi radovi, i ovaj u svojoj pozadini ima obradu važnih socijalnih i psihološko-antropoloških tema, pa čak i estetiku tela. Parovi iz različitih sredina, njeni ispitanici prolazili su seriju razgovora u kojima su pokušavali da odgonetnu tajnu ljubavi, i to one koja traje više od 50 godina.

"The Lovers" - priče o ljubavi starijoj od 50 godinaOtvori galeriju
Život sa detetom Šta zapravo znači živeti sa malim detetom Nadrealni pejzaži umetnika Jatia Putra Pratama U boj protiv gravitacije Par venčan na Islandu Umesto klasičnog venčanja, put na Island Fjordovi iz kanua Fjordovi Norveške – od vožnje kajakom do zena · ·