Kuća na vrhu vulkana
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Zaboravite na kuću na litici, ako stvarno želite da živite kao car, kupite kuću na vrhu vulkana. A sada vam je ponuđena idealna prilika da ostvarite ovu bizarnu želju, pošto na vrhu malog vulkana u Mohave pustiji u gradiću Newberry Springsu zdanje pod imenom The Volcano House može postati vaše za samo 650 hiljada dolara.

„The Volcano House“, koja je izgrađena 1968. godine, izgleda kao svemirski brod koji je sleteo u sred Mohave pustinje. Delo je arhitekte Harolda J. Bissnera.

Vlasnik ovog zdanja Huell Howser poklonio je kuću Chapman univerzitetu 2012. godine. Izgrađena na vrhu vulkana visine 50 metara, kuća oblika kupole pruža panoramski pogled na pustinju. U okviru poseda, koji se prostire na 2,5 hektara, postoji i jezero.

Ako vas ideja o kući na vrhu vulkana brine, opustite se. Geolozi tvde da je vaša investicija “relativno” bezbedna. Zašto relativno? Pa šta je sigurno danas u ovom haotičnom svetu.

Zavirite u kuću na vrhu vulkana u našoj galeriji:

Kuća na vrhu vulkanaOtvori galeriju
Devojačka soba iz filma "Doručak kod Tifanija" Čuvene filmske spavaće sobe Escobarove napuštene vile Napuštene vile Pabla Eskobara 19e2ltsjduydijpg 10 propalih utopijskih gradova budućnosti 14 godina od 9/11 Njujork Kako danas izgleda Svetski trgovinski centar