Thievery Corporation
KULTURA · muzika

Vrhunska svetska muzička atrakcija Thievery Corporation održaće veliki letnji koncert sutra (26. juna 20:30) na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

Zvučni i rasplesani spektakl moćne, mnogoljudne live postave benda Thievery Corporation pratiće očekivano lepo vreme u sredu uveče u Beogradu. Ispred Thievery-ja nastupa Balkan-soul muzičar Marko Louis.

Beograđani mogu da očekuju naš vrlo energičan nastup. Znate, ponekad ljudi misle da će Thievery biti više neko chill out iskustvo, ali kad dođu na naš nastup stvarno se iznenade, jer se krećemo kroz dosta muzičkih žanrova i energetski nivo je prilično jak. Pokrećemo ljude“, kaže Rob Garza.

Thievery Corporation su osnovali pre 25 godina u Sjedinjenim Državama producentski i autorski duo Rob Garza i Erik Hilton, koji su postali zaslužni za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, dauntempa, indijskog trip-hopa i bosanove. Što se čuje u pesmama The Richest Man In Babylon, Sweet Tides, Lebanese Blonde, Until the Morning, Letter To the Editor

„Najbolji način za koji smo čuli da nas opisuju je taj da smo mi multižanrovska muzika. A posebno volimo to što uživo spajamo ljude različitih kultura i dobi“, ističe Garza.

U dogovoru sa menadžmentom Thievery Corporation, promoterska kuća Long Play se odlučila za trajne plastične čaše i na koncertu 26. juna na Tašu, nakon što se takav korak pokazao kao ekološki izuzetno uspešan na Danima Darka Rundeka i Arsenal Festu 09 u Kragujevcu. Na ovaj način želimo da izbegnemo upotrebu jednokratnih plastičnih čaša iza čije upotrebe ostaje ogromna količina smeća.

Thievery Corporation 26. juna na Tašu biće prvi veliki koncert u Srbiji na kome će publika moći da konzumira pića isključivo iz trajnih plastičnih čaša, brendiranih vizualom i imenom benda.

Čaše se dobijaju uz kauciju na šankovima i nakon upotrebe mogu se zadržati ili vratiti, uz povraćaj novca.

BeFunky-collage Ser Bob Geldof na Nišvilu 29243917_613022035719321_4622255950122713088_n 50. rođendan Radio Beograda 202 u Štark Areni BeFunky-collage Arsenal 09 počeo žestoko uz Testament i 7.000 posetilaca Naslovna fotografija - Game of Thrones Live Concert Experience (foto observer.com) Serija je prošla, muzika ostaje: „Game of Thrones“ i kompozitor Ramin Đavadi · ·