Knjiga i foto-aparat
U VAZDUHU · tech/web

Još u vreme kad ste bili deca, sigurno su vam u sećanju ostale takozvane „pop-up“ knjige. Da vam pomognemo – otvarate stranice a iz njih, kao u kakvom animiranom crtanom filmu, iskaču papirnati junaci, koji u reljefnim prikazima pomažu deci da zamisle svoje omiljene bajke. Za decu patuljci, kraljevi i vile, a za odrasle trodimenzionalna brošura i foto-aparat!

Konceptualna knjiga This Book Is a Camera, je plod autorke Kelli Anderson, koja je nastojala da stvori knjigu koja će biti zanimljiva dizajnerima, i umetnicima, ali i iskrenim zaljubljenicima u fotografiju. Kako sama kaže, istorija umetnosti podrazumeva teorijsku i praktičnu primenu i znanja, a kod fotografije se ta znanja obično baziraju na tome – kako da pravilno podesite svetlo. Ova neobična knjiga sadrži poklopčić, koji kada otvorite pronalazite foto-aparat, zajedno sa detaljnim uputstvima kako da koristite crno-beli Ilford film.

Foto-knjiga ima jednostavan način primene, i ne samo to, već vam omogućava da uposlite digitalnu tehnologiju u cilju lakšeg korišćenja ovih analognih delova koji se kriju među koricama knjige. Ne morate da budete previše ozbiljni, niti profesionalni – setite se, ovo je knjiga koja vam u svakom smuslu omogućava da budete kreativni i slobodni…

Cena knjige bi trebalo da bude oko 27 evra, a na vama je da odlučite – da li je ono što biste voleli da se nađe ispod vaše novogodišnje jelke tokom praznika koji stižu!

Ovo je knjiga koja spaja dizajn, nauku i praktičnu primenu crno-belog foto-aparataOtvori galeriju
picmonkey-collage9-1000x500 Najbolje tehnološke „igračke“ u 2015. FON Hakaton Prijavite se za FON Hakaton Capture Capture, digitalni servis za čuvanje fotografija na poklon HTC Vive HTC Vive: Uplovite u virtuelnu stvarnost · · ·