Tincan
PULS GRADA · gastro

Da li biste jeli u restoranu koji nema kuhinju i glavnog kuvara? I da li biste platili ne baš zanemarljive sume da jedete ribu iz konzerve?

Maximiliano Arrochet, koji je nedavno otvorio restoran Tincan u londonskoj četvrti Soho, misli da su gurmanski spremljene i konzervirane riblje vrste nešto što može da privuče publiku zainteresovanu da proba zanimljive ukuse u moderno dizajniranom okruženju.

Arrochet naravno ne služi tunjevinu koju možete da kupite u svakom supermarketu, već skuplja konzerve koje se proizvode širom sveta u malim serijama: dimljena jetra bakalara sa Islanda, kavijar morskog ježa iz Galicije, portugalski oslić u maslinovom ulju su samo neke od konzervi u ponudi restorana Tincan. Konzerve se služe i hleb, salatu od rukole, limun, čili, maslinovo ulje i mladi luk.

Previše lepe da biste ih pojeli Neobične torte: Previše lepe da biste ih pojeli Pingvin suši Simpatični obroci inspirisani japanskom kuhinjom Restoran "Kod mame" Kod mame: Kuvana jela po svačijoj meri Restoran Košuta Restoran Košuta: Piknik u prirodi