Toaleti na neobičnim mestima
PULS GRADA · dizajn

Ako ste svetski putnik možda verujete da su muzeji ili gradski trgovi najposećenija mesta na turističkim putovanjima širom sveta, ali varate se. Najčešće se kad i gde god da putujete obilaze toaleti.

Ima ih raznih, od onih na prometnim stajalištima na auto-putevima, pa sve do neobičnih i posve unikatnih wc-a koji se posećuju u jednakoj meri baš kao da je reč o muzejima ili kakvim drugim spomenicima kulture.

Ma šta o ovome mislili Lonely Planet je istraživanjem nedavno otkrio da se toaleti nalaze zaista baš svuda, a najviše pažnje izazivaju oni toaleti koji su smešteni daleko u prirodi, od planinskih vrhova, do tropskih ostrva i pustinjskih pejzaža, sve je tako uređeno da čoveka ne iznenadi obična fiziološka potreba. Prema istraživačima na ovu temu stara misao da se o određenoj državi ili narodu mnogo toga može saznati ako se poseti jedan toalet, sasvim je ispravna. I tvorci knjige za Lonely Planet misle da je ova teorija prilično lako proverljiva i dostupna takoreći svakome na uvid.

Pogledajte koliko se pažnje posvećuje mestu i izgledu toaleta, u nekim krajevima sveta oni su praktično postali turističke atrakcije, a važno je znati da i wc šolja može biti inspiracija – savremenim umetnicima ona daje taman onoliko slobode u izražavanju koliko im je potrebno.

Ovako nešto retko se danas sreće (Chott el Djerid, Tunisia)Otvori galeriju
Navigator Navigator Business Center i Navigator Art Gallery raspisuju konkurs za dizajnersko rešenje Ljuljaške Najbolje ljuljaške na celom svetu NELT edukativni program Otvoren konkurs za drugi ciklus NELT edukativnog programa 3D štampane vaze Vaze iz 3D štampača · · ·