Tom Waits
KULTURA · muzika

Legendarni muzičar je u novom izdanju magazina Uncut dobio pozamašan prostor u okviru teksta „The Ultimate Music Guide to the work of Tom Waits“. Odlične fotografije i pregršt informacija od kojih za neke sigurno niste znali, a koje pričaju priču o čuvenom umetniku i njegovim divljim godinama za nas su povod da se prisetimo nekih od najgenijalnijih video snimaka iz života i karijere gospodina Waitsa.

Američki pevač, tekstopisac, kompozitor i glumac prepoznatljivog glasa koji kritičari opisuju „kao da je namočen u burbon, ostavljen da visi nekoliko meseci u sušari za meso, onda iznesen napolje i pregažen automobilom“. Uspeh ponekad nije izostajao, pa je tako Waits osvojio Grammy nagradu za dva albuma Bone Machine i Mule Variations, a mi ćemo vas podsetiti na neke od najlepših živih izvođenja poznatih Waitsovih pesama, kao i snimaka iz filmske karijere.

1. Tom Traubert’s Blues – uživo na Old Grey Whistle Test (1975)

2. 16 Shells From A30.6 / Cemetery Polka/ In the Neighborhood – uživo u emisiji The Tube (1985)

3. Waits recituje BukovskogThe Laughing Heart

4. Tom peca sa Johnom u emisiji Fishing With John (1991)

5. Waits izvodi čuvenu Jersey Girl u emisiji VH1 Storytellers (1999)

6. Uživo kod Davida Lettermana 1999. izvođenje pesme Chocolate Jesus

7. Scena iz filma Coffee And Cigarettes (2003)

8. Na konferenciji za štampu povodom muzičke turneje Glitter and Doom (2008)

9. Intervju kod Jimmyja Fallona (2012)

10. Izvođenje pesme Little Red Rooster sa The Rolling Stones (2013)

8 pesama sa veoma besmislenim tekstovima 8 pesama sa veoma besmislenim tekstovima Pesme inspirisane fotografijama 7 pesama inspirisanih fotografijama 10 albuma do kraja leta 10 albuma koje morate preslušati do kraja leta Sunčani mix pariskog dj dua Poslušajte sunčani mix pariskog dj dua Secousse · · ·