Najbizarnije koreografije
U VAZDUHU · pop trash

Pogledajte deset najupečatljivijih nastupa ovdašnjih i susednih umetnika, bilo u spotu ili uživo, koji ne potpadaju ni pod jedan plesni žanr, već su jednostavno nastali improvizacijom usled trenutnog nadahnuća.

10. Era OjdanićZvoni zvonce zatvorsko

Erina izvedba starog hita Zvoni zvonce zatvorsko donosi novu dimenziju u kojoj je znanje teksta, pa samim tim i verodostojno izvođenje plejbeka manje bitno, a svi aduti se polažu na koreografiju. Klasični Ojdanić.

9. LepiIza oblaka

Top komentar na YouTube-u je sve rekao: Sinan, Konan i Rodžer Federer u jednom čoveku.

8. Ples Lakija i Slađane (Noćna mora)

Kontroverzna zagrebačka emisija Noćna mora pokojnog autora Željka Malnara izbacila je plejadu likova sumnjivog morala i još sumnjivijeg zdravstvenog kartona koji su preko noći postali YouTube zvezde na nivou cele bivše države. Među njima se nalaze Laki i Slađa. Ovo je inače pristojnija od dve verzije njihove pipirevke koje se mogu naći na netu.

7. Keba ft. KoleVodiću te u Kinu

Kebin sada već legendarni instant-hit za kinesko tržište obogaćen je vrlo talentovanim plesačima i plesačicama iz ove zemlje. Mada, niko ne može da garantuje da oni zapravo nisu poreklom iz Kirgistana ili, recimo, Mongolije. Ali to, u krajnjoj liniji, nije ni bitno.

6. Travolta iz Borče GredeHej Travolta

Travolta je relativno nedavno izbacio sjajan spot za sjajnu pesmu Druga hirurška, ali budući da se u staroj dobroj Hej Travolta najbolje vidi njegovo plesačko umeće, za ovu listu je taj evergrin bio prirodan izbor.

5. Doris Bizetić NygrinTrying to Let Go

Doris je sada već svojevrsna ikona među domaćom mladeži, a upravo ova numera ju je tog marta 2012. izbacila u nove vode i redefinisala kao kantautorku.

4. Duboka IlegalaAman

Za razliku od većine ljudi sa liste, Shonegrad O’Connor iz Duboke Ilegale je zapravo veliki umetnik. Jedna od najprepoznatljivijih faca beogradskog undergrounda. Kao što reče Mikri, da su neka srećnija vremena, Šone bi imao popularnost i prepoznatljivost kakvu je nekada imao Neša Leptir. Ovako nam ostaje da se nadamo da će se povremeno vraćati iz kanadske pečalbe da nas obraduje još kojim nezaboravnim koncertom.

3. DJ KrmakZrće

Estradni umetnik pravog imena Goran Žižak sa ovom istom numerom se već našao na jednoj našoj listi. Tada je akcenat bio na muzici i tekstu, a sada je na plesu. U svakom slučaju… Tobogan!

2. ErdjanViski, Coca-Cola

Sudeći po YouTube komentarima, Erdjan je romski estradni umetnik poreklom iz Kumanova. Pesmu Viski, Coca-Cola osim njega izveo je i kolega Fazlija. Ali to je sve nebitno. Jedino što je bitno je ovaj nestvarni klavijaturista.

1. Radomir Belaćević dance

Erdjanov klavijaturista se zaista svojski potrudio da se nađe na prvom mestu ove liste, ali ono je bilo unapred rezervisano za legendu. Pobednik je: veliki Radomir Belaćević (1929-2005). Uživajte!

Dueti (Pomalo) neobični dueti: Hajde da se nađemo na pola puta… Najbogatiji parovi Najbogatiji slavni parovi u 2015. godini Boy bend Momački bendovi – juče, danas…sutra (???) Gotika i narodnjaci Srpski folk: Može malo gotike umesto motike? · ·