gradovi
U VAZDUHU · svet

Kao i svake godine, radi se godišnja studija o tome koji su najskuplji gradovi za život. Annual Demographia International Housing Affordability Survey razotkriva stanje na tržištu nekretnina, pa tako imamo i ove godine mesta u kojima stanovanje nije baš pristupačno.

Možda vam se čini da i kod nas cene na tržištu nekretnina nenormalno skaču, ali rezultati studije će vas razuveriti. Postoje drugi delovi sveta gde je taj rast zaista zapanjujuć. U konkurenciji ispitivanja tržišta nekretnina učestvovalo je osam najskupljih zemalja sveta. Analitičari su analizirali stanje u 406 gradova Australije, Kanade, Sjedninjenih Američkih Država, Irske, Japana, Hongkonga, Novog Zelanda i Singapura. Rezultate možete videti u našoj galeriji, a više o studiji pročitati ovde. Dostupnost nekretnine se obračunava na osnovu prosečne cene kuće kao i na osnovu prosečnog prihoda domaćinstva. I u pojedinim državama su cene nekretnina zaista poletele ka nebu.

10. Bournemouth i Dorset, Velika BritanijaOtvori galeriju
rusija Šareni šljunak od flaša alkohola danska Zašto Danska ima najsrećnije zaposlene na svetu? fika Da li znate šta je fika? hygge Hygge: Popularni danski životni koncept · · ·