cover
KULTURA · film/TV

Postoje mnogi razlozi zbog kojih posećujemo bioskope, a jedan od najčešćih je da vidimo naše omiljene zvezde u novim hit filmovima.
Ako smo već navikli i prija nam da ih gledamo u tipičnim ulogama zbog koji su i postali slavni, osećamo posebno zadovoljstvo kada krenu da eksperimentišu i prikažu se u drugačijem svetlu.

Filmske legende su imale šta da izgube kada bi se okušavali u netipičnim ulogama, kao na primer Henry Fonda koji je imao imidž dobrog momka pre nego što se odlučio da igra negativca u vesternu Once Upon A Time In The West, ali u međuvremenu to je već postalo uobičajeno, čak i stvar prestiža.
Pogledajte listu najboljih takvih uloga u poslednjih dvadesetak godina:

1. Emma Watson u filmu Bling Ring

Emma Watson se svojski trudi da pobegne od svoje najslavnije uloge Hermione Granger u seriji filmova po Harry Potter knjigama. Sofia Coppola joj je pružila šansu da se u filmu Bling Ring oproba kao raspuštena bogatašica iz Kalifornije koja je zajedno sa društvom iz sličnog miljea upletena u lokalne pljačke kuća poznatih ličnosti.

2. Robin Williams u filmu Insomnia

Komičaru Robinu Williamsu nikada nisu bile strane uloge u dramama, ali se tek u filmu Insomnia našao u ulozi negativca i očekivano, briljirao kao psihopata Walter Finch.

3. Will Farrell u filmu Stranger Than Fiction

Kao glumac koji se isključivo vezuje za komedije, Will Farrell je sve prijatno iznenadio svojom rolom „običnog čoveka” u filmu Stranger Than Fiction i pokazao da je u stanju da glumi u ozbiljnim dramama u za njega netipičnom, odmerenom stilu.

4. Tom Cruise u filmu Collateral

Iako ne mora da bude heroj u svakom filmu i ne libi se da igra problematične likove, Toma Cruisea ipak pamtimo po ulogama pozitivaca. Collateral s druge strane, prikazuje Cruisea u ulozi plaćenog ubice, verovatno najmanje moralnog lika koga je ikada glumio.

5. Jonah Hill u filmu Moneyball

Jonah Hill je sa odličnom ulogom u filmu Moneyball i nominacijom za Oskara za sporednu ulogu sebi zauvek otvorio vrata ozbiljnih filmova i izašao iz kalupa dežurnog šaljivdžije.

6. Charlize Theron u filmu Monster

Osim glumačkog izazova igranja prostitutke i serijskog ubice, Charlize Theron se za ulogu u ovom filmu podvrgla i velikoj fizičkoj transformaciji. Retko koja glumica takve lepote bi sebi dopustila da bude gotovo neprepoznatljiva na velikom ekranu.

7. Denzel Washington u filmu Training Day

Slavljen kao jedan od najboljih glumaca svoje generacijea, Denzel Washington je rolom korumpiranog policajca Alonzoa Harrisa u filmu Training Day izokrenuo naglavačke očekivanja u vezi sa ulogama u kakvim možemo da ga gledamo i za svoj trud dobio zasluženog Oskara za najbolju mušku ulogu 2001. godine.

8. Leonardo DiCaprio u filmu Django Unchained

Leonardo DiCaprio od samog početka karijere veoma uspešno žonglira ozbiljne dramske uloge sa pojavljivanjem u velikim blokbasterima. Kada mu je Quentin Tarantino ponudio da igra tipičnog južnjačkog vlasnika plantaže i robova u SAD u 19. veku u filmu Django Unchained, nije mu trebalo mnogo vremena da prihvati i pokaže da je sposoban da glumi harizmatične negativce.

9. Tom Hanks u filmu Road to Perdition

Tom Hanks je prepoznatljiv širom sveta po ulogama dobrica i duboko moralnih ljudi, pa je za mnoge bilo iznenađenje kada je odlučio da se pojavi u ulozi kriminalca u filmu Road to Perdition. Naravno, nije razočarao.

10. Kate Winslet u filmu Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Poznata po igranju tipičnih engleskih devojaka iz više ili niže klase, Kate Winslet je u Eternal Sunshine of the Spotless Mind ostvarila maestralnu transformaciju ulogom slobodoumne mlade Amerikanke u koju je zaljubljen Jim Carreyev lik u filmu.

SHOW ME A HERO pic City letnja preporuka #20: TV serija „Show Me a Hero” Stigao je tizer za drugi deo filma “Zoolander” Stigao je tizer za drugi deo filma “Zoolander” Mission Impossible Filmski prikaz: „Nemoguća misija: Otpadnička nacija“ o-LOST-IN-TRANSLATION-facebook (1) 10 filmova koje gledamo kada smo neraspoloženi ·