noahlevenstein_cover
KULTURA · film/TV

Filmovi i serije su puni očeva koji su nas inspirisali svojim ponašanjem prema porodici i pokazali šta je sve potrebo da bi bili odgovorni roditelji. Kao i u stvarnom životu, nemaju sve tate iste metode vaspitanja, ali bilo da su strogi kao Ned Stark ili mekšeg srca kao Philip Banks, svi očevi sa ove liste vole svoju decu i spremni su da se žrtvuju za njihovu budućnost.

Saznajte kojih 10 tata sa velikih i malih ekrana su ostavili najveći utisak na nas.

1. Jor-El (Man of Steel)

Ne postoji veća stvar koju roditelj može da učini za svoje dete od žrtvovanja za njegov život, što je upravo uradio Jor-El za svog sina Kal-Ela (Supermana) nakon napada generala Zoda i uništenja njihovog doma, planete Kripton.

2. Don Vito Corleone (The Godfather)

„Osoba koja ne provodi vreme sa svojom porodicom nikada neće postati čovek“ izjavio je veliki zastupnik porodičnih vrednosti i mafijaški bos Don Vito Corleone u filmu The Godfather. Osim te, svojoj deci je pružio i još mnogo drugih pouka kao što su „Budi blizak sa svojim prijateljima, a sa neprijateljima još više“ i „Žene i deca mogu biti nemarni, muškarci nikako.“

3. Ned Stark (Game of Thrones)

I dok moderni roditelji maze i paze svoju decu dokle god mogu, Ned Stark svojim dečacima pokazuje surovost života od malih nogu, tako što ih vodi da gledaju kako odrubljuje glavu izdajnika.

4. Jack Byrnes (Meet the Parents)

Ima li išta gore nego da vam je tast bivši obaveštajac? Gaylord Focker (Ben Stiller) je čak morao da bude podvrgnut detektoru laži pre nego što mu je bilo dopušteno da oženi ćerku ovog oca godine.

5. John Matrix (Commando)

Johnu Matrixu je ponuđeno da ponovo bude specijalac nakon što je prevrnuo nebo i zemlju kako bi spasao svoju ćerku od plaćeničke vojske bivšeg latinoameričkog diktatora, ali je on ipak kao dobar otac odlučio da odbije ponudu i ostane sa svojom porodicom.

6. Bryan Mills (Taken)

Još jedan tata kome ne bi želeli da se zamerite je i Brya Mills iz filma Taken, koji je bukvalno pobio celu albansku mafiju u Parizu kako bi spasao svoju ćerku.

7. Homer Simpson (The Simpsons)

Stari dobri Homer je svojoj troje deci pružio prostrani dom u predgrađu Springfilda, a ženi mogućnost da ne radi i posveti se porodici. Ako ga to ne čini dobrim ocem, ne znamo šta nije u redu sa ovim svetom.

8. Darth Vader (Star Wars)

Darth Vader je zvao svog sina Lukea da mu se pridruži i prihvati tamnu stranu sile kako bi zajedno vladali galaksijom, ali ovaj razmaženko je baš morao da bude tipičan buntovni tinejdžer i odbije ga. Na kraju su tata i sin ipak završili zajedno, ali ovaj put je Darth bio taj koji se priklonio svom sinu i eliminisao svog gospodara kako bi spasao Lukeov život.

9. Philip Banks (The Fresh Prince of Bel Air)

Jadni Philip je morao da vodi računa o nemirnom sestriću, nadmenom sinu i dve razmažene ćerke. I pored toga je uvek bio pribran i spreman da udeli korisne savete.

10. Noah Levenstein (American Pie)

Otac nesrećnog Jima u filmu American Pie je bio pun lekcija iz seksualnog obrazovanja za svog sina. Doneo mu je odgovarajuću literaturu, ali i upozorio da je masturbacija samo trening za pravu utakmicu.

149732349422018052 Dodgeball: Povratak stare ekipe u novom kratkom klipu coversdgf 5 režisera koji su javno kritikovali svoje filmove Letnja pozornica 2016_ Snoviđenja: 24. Festival evropskog filma Palić black-panther-poster_cover Crni Panter: Trejler za novi Marvelov film · ·