pexels-photo-341520_cover
U VAZDUHU · urban flash

Prvi april je tradicionalno vreme kada se šegačimo sa najmilijima. Ko od nas nije bar jednom namagarčio blisku osobu u trenutku najveće ranjivosti („dragi danas nisam ogrebala nijedan auto prilikom parkiranja na Vračaru… APRILILILI!!!“). Ako vam nedostaje inspiracija za smicalice na ovaj dan, pogledajte našu listu sa nekim od najpoznatijih primera prvoaprilskih šala.

1. U video klipu koji do sada ima skoro 15 miliona pregleda, profesor matematike na Biola univerzitetu, Matthew Weathers, predaje svojim učenicima lekciju iz trigonometrije kao i svaki put do tada. U jednom trenutku odlučuje da im pusti edukativni YouTube klip. Sledi urnebesno iznenađenje.

2. Youtube mreža je odradila varijaciju na jedan od najpoznatijih internet štosova (tzv. rickrolling), u kome klikom na link koji zvuči suviše dobro da bi bio istinit, završavate na video spotu Never Gonna Give You Up od Ricka Astleya. U čast tog fazona, Youtube je 1. aprila 2008. svaki njihov video na glavnoj strani sajta linkovao ka datom spotu.

3. Američka novinarka Katie Couric je prestravila svog kolegu Jamesa Cordena u njegovoj talk show emisiji Late Late Show. Naime, na samom spuštanju niz stepenice ka podijumu za goste, najednom se saplela i zakotrljala niz stepenice. U trenutku kada joj je James prišao, magično se pojavila na vrhu stepenica. Naravno, osoba koja je imala tu sreću da se skotrlja, je bila dublerka.

4. Najteže je kada vas nasamare kolege i prijatelji. Upravo se to dogodilo košarkašu Golden State WarriorsaFestusu Ezeliju, kada su mu drugari iz ekipe, na čelu sa Andreom Iguodalom namestili da u taksiju kompanije Lyft čuje na radiju vest kako će ga tim otpustiti.

5. Veteran američkih serija, John Stamos (Full House, General Hospital), je naizgled bio žrtva kompanije Netflix, koja je izbacila lažni trejler koji reklamira novi izmišljeni dokumentarac o glumcu.

U drugom klipu možemo videti kako se Stamos povodom lažnog trejlera veoma agresivno obračunava sa zaposlenima kompanije. Sve ovo je, pogađate, bila zajednička prevara svih protagonista šale, a i, naravno, sjajan način za promociju glumca i brenda Netflix.

posao Greške koje šefovi čine i time teraju dobre radnike Ronaldo statua Nova statua Kristijana Ronalda Radi samo 6 meseci On radi samo 6 meseci godišnje Automatski nacrt Jesu li hipsteri otišli predaleko? · ·