Filmovi Jennifer Lopez
KULTURA · film/TV

Rasna zavodnica Jennifer Lopez je već dve decenije u žiži. Pažnju je prvo skrenula kao glumica, da bi nešto kasnije stekla planetarnu slavu zahvaljujući albumu „On the 6″. U domaćim i svetskim bioskopima se upravo prikazuje njen najnoviji film, triler „Dečko iz komšiluka“. Neka to bude povod da se podsetimo najboljih uloga ove latino lepotice.

Najnoviji film J. Lo je rutinski triler rađen po dobro poznatom šablonu. Mnoge je, istina, zaintrigirala scena seksa u kojoj ekran (i milovanja) dele Lopezova i mlađani Ryan Guzman, ali tih par minuta je nedovoljno da bi Dečko iz komšiluka postao vredan gledanja – osim ako niste baš najzagriženiji poklonik „Jenny from the block“. Jennifer Lopez već dugo nije imala sreće sa filmovima u kojima je glumila. Sa druge strane, na početku karijere, u periodu 1997-2000, J. Lo se pojavila u nekoliko zaista zanimljivih naslova. Podsetimo ih se!

Veoma opasna romansa (Out of Sight, 1998)

Dileme nema – ovo je najbolji film u dosadašnjoj karijeri J. Lo. Briljantnu krimi-komediju je režirao Steven Soderbergh, a scenario je rađen po romanu majstora Elmora Leonarda. Jennifer Lopez u Veoma opasnoj romansi glumi neustrašivog saveznog šerifa Karen Sisco, a partner joj je zgodni George Clooney. Karen Sisco je nekoliko godina kasnije dobila i svoju TV seriju u kojoj je Lopezovu zamenila Carla Gugino.

Potpuni zaokret (U Turn, 1997)

Ovaj odlični neo-noir je potpisao čuveni Oliver Stone. Jennifer Lopez u Potpunom zaokretu glumi Grace McKennu, femme fatale iz američkog gradića u bestragiji. Pored nje, u filmu glume Sean Penn, Billy Bob Thornton, Powers Boothe, Nick Nolte, Joaquin Phoenix… Impresivna glumačka podela, nema šta! U to vreme još uvek crnokosa Jennifer Lopez se odlično snašla među svim tim muškarcima.

Mravci (Antz, 1998)

Simpatični animirani film o čovekolikim mravima i njihovim životima je svojevremeno bio izuzetno popularan. Među glumcima koji su pozajmili glasove našlo se mesta i za J. Lo. Pored nje, u filmu se mogu čuti holivudske veličine kao što su Woody AllenSylvester Stallone, Sharon Stone, Christopher Walken, Anne Bancroft, Danny Glover

Ćelija (The Cell, 2000)

Uslovno rečeno najsvežiji film na listi je snimljen pre punih 15 godina i to samo potvrđuje tezu da Jennifer Lopez već dugo nema sreće sa glumačkim angažmanima. Ćelija je sasvim korektan horor-triler koji će pre svega ostati upamćen po vizuelnim bravurama reditelja Tarsema Singha. Nekoliko godina ranije, Jenn je glumila u još jednom hororu – u pitanju je film Anakonda koji je izrodio čak tri nastavka.

Selena (1997)

Godina 1997. je bila odlična godina za Jennifer Lopez. Pored Anakonde i Potpunog zaokreta, glumica je te godine imala još jedan film u bioskopima – biopik o tragično nastradaloj pevačici Seleni u kojem je tumačila naslovnu ulogu. Angažman u ovom filmu je inspirisao J. Lo da započne muzičku karijeru.

pedeset nijansi Premijera filma „Pedeset nijansi – siva“ u Sava Centru Jupiter uzdizanje Filmska recenzija – Jupiter: Uzdizanje film City Awards 2014: Najbolji film gary oldman dracula Vampiri na filmu: 10 najboljih ostvarenja u poslednjih 40 godina ·