Hoteli za bogataše
U VAZDUHU · urban flash

Vreme kada je potonuo Titanik davno je prošlo, ali ni tada kao ni danas u jednom prostoru nisu se mogli mešati različiti društveni slojevi, pa se tačno znalo ko spava u potpalublju, a ko ima privatnu sobu sa dostupnom poslugom.

I danas stvari stoje kada pričamo o mestima za odmor, kakvi su hoteli. Na svetu postoji nekoliko takvih, namenjenih isključivo izuzetno bogatim ljudima, koji se ne „mešaju“ sa običnim svetom, i kada su na putovanjima tačno znaju u kojim hotelima rezervišu smeštaj.

Na listi bogataša koji putuju najverovatnije je da će se naći ovih pet hotelima u kojima odsedaju, jer im se tamo verovatno dopada baš sve – luksuz, usluga, možda jedino imaju problem sa cenom, ali gde ima onde se i prosipa…

Saznajte kojih 5 hotela je omiljeno među bogatašima:

5. Hotel Raffles (Singapur)

Ovaj hotel ima 107 luksuznih soba, a podignut je još krajem 19. veka, tačnije 1887. godine. Noć je u njemu proveo i princ William zajedno sa Kate Middleton, 2012. U pitanju je svojevrsna mešavina luksuza, istorije i takozvanog kolonijalnog dizajna. Za noć u dvokrevetnoj sobi moraćete da izdvojite najmanje 600 dolara.

4. Hotel du Cap-Eden-Roc (Antib, Francuska)

Piktoreskni Hotel du Cap-Eden-Roc potiče iz 1870. godine i podignut je kao privatna rezidencija, a danas se smatra jednim od najromantičnijih mesta ove vrste. U njemu su uživali Kennedy i Winston Churchill, Elizabeth Taylor i Richard Burton tokom svojih odmora, a danas u njemu najčešće borave zvezde koje posećuju Kan pre i posle festivala. Za noć u dvokrevetnoj sobi moraćete da platite najmanje 625 dolara.

3. Mandarin Oriental (London, Velika Britanija)

Stilski izuzetno zanimljiv hotel koji je svoja vrata posetiocima i putnicima otvorio još 1902. Nalazi se u prestižnom Knightsbridge kraju nedaleko od Hyde parka. Ima 169 soba i smatra se i zvanično najboljim hotelom u Londonu. Za noć u dvokrevetnoj sobi cena iznosi najmanje 570 dolara.

2. Plaza (Njujork, SAD)

Smešten je u srcu Manhattana, na južnoj strani Central Parka. Na ulazu se prostire crveni tepih koji vodi sve do luksuznog predvorja. Ovaj hotel posećivali su brojni poznati, a u nekoliko filmova i njemu je pripala izvesna rola. Od Hitchcockovog filma Sever-severozapad, preko Krokodila Dendija, Doručka kod Tifanija, do Sam u kući 2 i Veliki Getsbi iz 2012. Noć u dvokrevetnoj sobi iznosi najmanje 725 dolara.

1. Bellagio (Las Vegas, SAD)

1998. godine otvoren je hotel zajedno sa svetlucavim kasinom a ubrzo potom ovo mesto je postalo zaštitni znak Las Vegasa. Poznate su brojne fotografije ovog hotela koje ga prikazuju iza luksuzne fontane, a može se pohvaliti sa 3015 soba smeštenih na 36 spratova. Ovde se snimao i film Ocean 11, a noćenje u dvokrevetnoj sobi iznosi najmanje 200 dolara.

Naučite engleski sa Bilijem iz Koreje Naučite engleski sa Bilijem iz Koreje Kako zaista izgleda kada imate migrenu Kako zaista izgleda kada imate migrenu Za poseban osećaj glamura - zlatni preliv na sladoledu Da li biste jeli sladoled sa zlatom Šef psihopata Kako se nositi sa šefom psihopatom · · · · ·