Holivud na dohvat ruke
KULTURA · film/TV

Gle čuda, u ovom odabiru neće se naći Radivoje Raša Bukvić, koji svako malo uknjiži epizodu u nekom holivudskom hitu, a već ima sasvim repektabilnu karijeru u Francuskoj. Neće ovde biti mesta ni za Sergeja Trifunovića, a Stefan Kapičić je nakon Dedpul avanture napokon zabeležio zametljivu stavku u svojoj ino-filmografiji.

Nećemo o njima, ali hoćemo o ovdašnjim glumicama i glumcima kod kojih su medijske objave na tu temu u golemom neskladu sa stvarnim postignućima u toj fabrici snovi.

Marija Karan
Neupitna šampionka na ovom planu je Marija Karan, o čijim velikim uspesima svako malo izdašno bivamo obaveštavani. Kad se razgrne ta ionako porozna magla PR preterivanja i neodgovornog kvazinovinarstva, stoji da je Marija Karan preko Atlantika postigla sledeće: munjevito brzu smrt na biciklu u sad već zaboravljenom hororu The Rite (u kom je glumio i prilično neizbirljivi Anthony Hopkins), epizodu u neznatnom TV filmu Dark Relic, nešto veću ulogu u tek osrednjem C akcijašu Assassination Games (pokraj Van Damma i veličanstvenog Scotta Adkinsa), jednu epizodu ražalovane serije Covert Affairs,  te pojavljivanje u dokumentarnom igranom filmu naslovljenom Booger Red, o kome se, pak, slabo šta smisleno zna.

Ana Sakić
Možda i medijski nezasitnija je Ana Sakić, koja je pre nekoliko godina otkrila da se nada holivudskoj karijeri kakvu su ostvarile upravo Marija Karan i Katarina Radivojević. Što je priželjivala, to joj se i zgodilo; ako izumemo najnoviju medijsku joj ofanzivu, koja se tiče izvesnog filma u kome glumi i Mickey Rourke, a o kome na imdb-u (najsveobuhvatnijem i najpouzdanijem internet pretraživaču televizijskih i filmskih sadržaja) nema ni slovca ni zapete, Ana Sakić je do ovog trenutka ostvarila ulogu u bezvrednom  I biziranom akcijašu Cat Run, snimanom kod nas, a gde je glumila, kako navodi narečeni imdb, ‘Young Russian Woman’, viđena je i u jednako beznačajnom filmu Ironclad 2 (takođe snimanom u Srbiji). Zanimlljivo je da se Ana Sakić pozornosti inostrane publike, sva je prilika, najviše primakla ulogom u ostvarenju Srpski film, srpskoj produkciji, snimanoj, treba li naglašavati, u Srbiji.

Anu Sakić možete primetiti u 53. sekundi trejlera.

Katarina Radivojević
A slično stvari stoje i sa već pominjanom Katarinom Radivojević. Uz dosta pompe odlazila je više puta u Holivud, tu i tamo javljali bi se i naslovi izvesnih filmova i serija koje tamo snima i koje je tamo snimila (a, naravno, nijednog nema  među zvaničnim podacima), da bi svetsku karijeru možda naslutila tek kroz zanimljivu epizodu u Morfijumu, filmu znamenitog i prerano upokojenog Alekseja Balabanova, inače, adaptaciji Bulgalkovljeve proze.

Ana Alexander
Očito je sa ovdašnjim estradnim novinarskim perima dobro umrežena i Ana Alexander (nekada Aleksandra Stojanović) koja je dosad gostovala u nekolicini od zilion tamošnjih aktuelnih i/ili otkazanih serija (Chemistry, Femme Fatale, The Exes, Bones, Hawaii Five-0, Mystery Girls…), ali o kojoj će se zadugo još ovde ponajpre pričati na konto scene tuširanja koju je kao, ako su podaci na imdb-tačnim, snimila kao maloletnica za potrebe Bajićevog VHS hita Sekula se opet ženi (1991).

Dejan Jelača
Da ne bude, pu-pu-daleko-bilo, da je neumerenost samo ženska boljka; evo, glumac Dejan Jelača, inače, i voditelj na TV Art, počesto javlja o svojim glumačkim uspesima u Americi (a tu su i fotografije sa Hajdi Klum i drugim poznatijima i značajnijima kao dokaz nečega već). Zvanična filmografija ovog glumca, pak, otkriva tek nekoliko prilično efemernih glumačkih angažmana u SAD – uloga ‘Austin Police Officer’ u TV dokumentarcu A Crime to Remember,  ‘Male Nurse’ u jednoj epizodi tekućeg sitkoma Younger, Arthur u kratkom filmu Blossoms of Faith, ‘Epilleptic Writer’ u kratkom videu American Rouge. I to je sve za trinaest godina pokušaja.

Naravoučenije, katanac na imdb! Dole java, snovi su važniji! Inače, uvek će se naći neko da sruši vaše snove:

Otadžbina Vlažnost Domaći filmovi u bioskopima: „Vlažnost“ i „Otadžbina“ Nina Simone Pogledajte trejler za film o Nini Simone „Nina“ Pojavio se prvi pravi trejler za 6. sezonu "Game of Thrones" Pojavio se prvi pravi trejler za 6. sezonu „Game of Thrones“ Serije nove Kostimirane serije za one kojima će nedostajati „Downton Abbey“ ·