Najočekivaniji filmovi leta
U VAZDUHU · top 5

Toplo leto i rashlađene bioskopske sale – savršena kombinacija! Imajući u vidu bogatu letnju ponudu, teško je odabrati, ali, ipak, evo liste na kojoj se nalazi pet potencijalno najzanimljivijih naslova. Pažljivo pogledajte preporuku jer se među njima nalazi makar jedan zbog kojeg biste ovo leto mogli da pamtite.

Čuvari galaksije (Guardians of the Galaxy)
Početak prikazivanja u Srbiji: 7. avgust 2014.
Distributer: Taramount
Glavne uloge: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista
Režija: James Gunn
Zašto? Bogami, sudeći po trejlerima, Čuvari galaksije obećavaju vrhunsku superherojsku zabavu – i to obilno začinjenu humorom. James Gunn je pre četiri godine režirao crnu komediju Super u kojoj je pokazao da je sposoban da uspešno pomeri granice superherojskog filma. Pored reditelja, drugi veliki plus Čuvara je talentovani komičar Chris Pratt (Andy iz sitkoma Gradsko zelenilo). Društvo mu pravi Zoe Saldana koja, kao i u Avataru, glumi vanzemaljku (koža joj ovoga puta, doduše, nije plava, već zelena) i korpulentni rvač Dave Bautista. Ostatak udarne petroke je animiran, a glasove im pozajmljuju Bradley Cooper (nervozni rakun Rocket) i Vin Diesel (drvenoliki Groot). Fina ekipa, nema šta.

Odrastanje (Boyhood)
Početak prikazivanja u svetu: 11. jul 2014.
Regionalna premijera: Sarajevo Film Festival, avgust 2014.
Početak prikazivanja u Srbiji: još uvek nije poznat
Distributer: Taramount
Glavne uloge: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke
Režija: Richard Linklater
Zašto? Linklater je živa filmska legenda, to je fakat. Njegovi filmovi Pre svitanja, Pre sumraka i Pre ponoći tvore jednu od najvoljenijih i najhvaljenijih filmskih trilogija XXI veka, dok je komedija Škola roka dokaz da Linklater može da snimi i kvalitetan komercijalni film. Odrastanje je nastajalo punih 12 godina i prati glavnog junaka Masona (Coltrane) od njegove šeste godine do punoletsva. Film je nahvaljen na ovogodišnjem Sandensu i već okarakterisan kao remek-delo.

Lusi (Lucy)
Početak prikazivanja u Srbiji: 21. avgust 2014.
Distributer: Taramount
Glavne uloge: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi
Režija: Luc Besson
Zašto? Ako je verovati trejleru, superinteligentna Lucy će razbiti sve stereotipe o glupim plavušama… Uveliko se priča da je Lucy Bessonov povratak u formu. Nakon serije osrednjih filmova, Francuz se vraća onome što mu ide najbolje: akcionom filmu sa prelepom glumicom u glavnoj ulozi. Nadajmo se da će Nikita i Leeloo iz Petog elementa dobiti dostojnu naslednicu! O seksipilu Scarlett Johansson je bespredmetno raspravljati – Besson nije bolje mogao da odabere.

Spasi nas od zla (Deliver Us from Evil)
Početak prikazivanja u Srbiji: 10. jul 2014.
Distributer: Tuck
Glavne uloge: Eric Bana, Edgar Ramirez, Olivia Munn
Režija: Scott Derrickson
Zašto? Kvalitetnih horora nema mnogo, pa se skora premijera novog filma Scotta Derricksona (Zlokoban, Egzorcizam Emili Rouz) očekuje sa nestrpljenjem. Spasi nas od zla je zasnovan na (navodno) autentičnim memoarima njujorškog policajca (u filmu ga glumi Bana) koji se uortačio sa izopštenim sveštenikom (Ramirez) kako bi se borio protiv demona. Zvuči zanimljivo? Još kako!

Herkul (Hercules)
Početak prikazivanja u Srbiji: 31. jul 2014.
Distributer: Taramount
Glavne uloge: Dwayne Johnson, Ian McShane, Rufus Sewell, John Hurt
Režija: Brett Ratner
Zašto? Početkom godine prikazana Legenda o Herkulu nije zadovoljila, ali se čini da je drugi ovogodišnji film o grčkom junaku onaj na koji smo čekali. Za razliku od Rennyja Harlina, Brett Ratner na raspolaganju ima akcionog glumca iz A lige (Dwayne Johnson) i izdašan budžet (110 miliona $). The Rock u ovom izdanju neodoljivo podseća na Conana Varvarina, zar ne?

Glumice Pedra Almodovara Top 5: Glumice Pedra Almodóvara Top 5 glumica pevačica Top 5: Kad francuske glumice zapevaju Filmovi o maturi Top 5: Maturske večeri na filmu j Top 5: Najbolje aplikacije za obradu fotografija · ·