cover www.weddingsonline.ie
PULS GRADA · stilistika

Ah ta ljubav! Ona nagoni čoveka na neverovatne stvari, pa tako i na odluku da se venča. A svi znaju da je venčanica koju će mlada nositi podjednako važna kao i celokupno slavlje. Stoga, ukoliko ove godine treba da izgovorite sudbonosno „da“, saznajte koje će to venčanice biti najaktuelnije.

Piše: Isidora Spasić

Uticaj renesanse i neobični rukavi

Za sve ljubitelje raskošnih, slojevitih i romantičnih venčanica, dobra vest je da će takva vrsta renesansnog pristupa biti popularna i u 2019. Kako bi na ovu polaznu tačku nadogradili i drugi trend, pozabavite se često zapostavljenim rukavima. Baš zbog toga, poznati kreatori kao što su: Galia Lahav, Victor&Rolf i Zuhair Murad, za ovu godinu predlažu nesvakidašnje rukave. Zato se slobodno poigrajte njihovim volumenom, odabirom materijala i ekstravagantnim detaljima.

Minimalizam u formi i zanosni veo

Nema sumnje da su obe haljine koje je Megan Markl prošle godine nosila na svom venčanju sa princem Harijem, izvršile veliki uticaj na celokupnu modnu scenu, a posebno na dizajn venčanica. Tako će svakako klasična elegancija i minimalizam u izboru kroja i materijala biti zastupljeni i ove godine. Kako biste ipak uneli i dramatičan element, opredelite se za specifičan veo. On, na primer, može biti izrazito dugačak, i spojen sa dekorativnim rajfom ili tijarom.

Elegantno odelo i asimetrija

Dame koje preferiraju da budu van kalupa i tradicionalnih kanona, posebno će obradovati ovaj neustrašivi trend. Dakle, zaboravite na venčanicu u obliku haljine, pa umesto toga obucite elegantno odelo ili kombinezon iz jednog dela. Bezbroj takvih primera prodefilovalo je na nedeljama mode, a ovakav stil biće savršen za venčanje u opštini ili na fensi večeri u centru grada. Dodatnu ekstravagantnost unećete ukoliko odelo bude bilo asimetričnog kroja, jer su takve forme upravo ono što će se izdvojiti u 2019.

Kratka haljina i lepršavo perje

Još jedan trend, koji na neki način takođe nije tipičan za venčanja, jeste onaj gde je venčanica izuzetno kratka. Ukoliko se venčanje prvo održava u crkvi, preporuka je da takvu haljinu ostavite za proslavu nakon zvanične ceremonije. Na ovaj način moći ćete da pokažete vaše lepe noge, a pre svega skupe cipele koje često ostanu skrivene ispod venčanice. Ukoliko na donji deo haljine dodate još i perje, dobićete fanki senzualnu venčanicu, što je oličenje jedne savremene mlade.

Kroj iz dva dela i interesantna čipka

Najveći comeback ove godine doživiće venčanica iz dva dela, što se jasno moglo videti na revijama modnih kuća Cushnie i Pronovias. U tom slučaju, suknja treba da bude odvojena od gornjeg dela. Nepisano pravilo kaže i da bi stomak morao da bude vidljiv, pa se potrudite da posetite teretanu pre venčanja. Dužina rukava i izrez, stvar su ličnog odabira, a kao materijal preporučuje se čipka. Ona će definitivno biti jedan od najtraženijih materijala u 2019, pa je slobodno inkorporirajte u svoju dvodelnu venčanicu.

Boho šik i neočekivane boje

Sve što želite jeste da za svoje venčanje budete opušteni i relaksirani? Onda je boho šik stil idealan za vas, jer će dozvoliti da se nađete u laganoj venčanici, u kojoj ćete bez problema moći da se krećete i plešete. Za venčanje na plaži ili proslavu na brodu, preporuka je upravo ovakva haljina. Aplikacije na njoj su obavezne, a to mogu biti perle, kamenčići, kristalčići i velike šljokice. Zaboravite i na predvidljivu belu boju, pa posegnite za upadljivom bež, puder-plavom, mint zelenom, nežnom roze i svetlo sivom.

BeFunky-collage Najupečatljivija izdanja sa ulica Njujorka BeFunky-collage (9) Praktični stilski trikovi koji će vam uštedeti vreme BeFunky-collage (7) Savršeni poslovni stil Viktorije Bekam checkedtrousershero Kako da stilizujete karirane pantalone ove sezone? · · · · · ·