Torbe inspirisane filmskom magijom
PULS GRADA · moda

Italijanski advokat koji obavlja izuzetno ozbiljan posao raspolažući tuđim finansijama istovremeno je i iskreni obožavatelj filmova Wesa Andersona. Alberto Favaretto je nedavno došao na sjajnu ideju da proizvodi sopstvene kreacije torbi inspirisanih filmovima Wesa Andersona i njegovim čarobnim svetom.

Ovaj italijanski advokat je smislio način kako da dobru ideju proda za istina malu pojedinačnu cenu svake torbe, ali, od kako je prodaja počela čini se da je na svetu otkriveno na još hiljade ljudi koji sa jednakim žarom vole estetiku ovog poznatog američkog režisera.

Kao što se na fotografijama može primetiti, torbe su jednako lepe baš kao one koje se pojavljuju u Andersonovim filmovima, pre svih u Vozu za Dardžiling iz 2007. godine. Prve torbice su dizajnirane baš kao one iz filma, koje je za te potrebe uradila modna kuća Louis Vuitton. Favaretto kaže da iako sada ima odličan posao i uglavnom živi u Veneciji, iako je veliki putnik i dosta vremena provodi i u drugim zemljama i na drugim kontinentima, on je kao dete bio veoma nemiran.

Favaretto je po imenu izmišljene knjige koju Anderson pominje u Moonrise Kingdom (2012) – Very Troubled Child nazvao svoj brend upravo tako.

Alberto, koji sada živi u Hongkongu, počeo je da izrađuje torbe po narudžbini i one obavezno sadrže monogram onoga kome pripadaju. On kaže da je kada je prvi put video scene u kojima braća Whitman putuju Indijom, u filmu Voz za Dardžiling, rešio da će napraviti upravo takve iste, uz dodatne dorade, jer su mu se safari životinjice izvezene na smeđoj koži veoma dopale. Pored takve ručne torbe, idealne za put, domišljati Italijan je napravio i čitavu kolekciju manjih i većih torbica, nesesera, ali i maski za mobilne telefone inspirisane starijim i novijim filmovima Wesa Andersona.

Torbe za velike fanoveOtvori galeriju
Ključni trendovi u 2015. 8 novih trendova koje ćete voleti Festivalska kolekcija H&M H&M Coachella Collection: Festivalska kolekcija za mlade Jared Leto Jared Leto: Zašto žene mogu da se ugledaju na ovog glumca? Najbolje revije za Chanel Najbolje revije modne kuće Chanel · ·