cover
PULS GRADA · gastro

Bilo da se slavi rođendan, venčanje ili neka druga svečana prilika, torta uvek biva centralni deo slavlja. Zbog toga je veoma važno kako izgleda, bez obzira što će malo nakon prezentacije biti isečena i pojedena. U produžetku ćete pronaći predloge koji će vas sigurno inspirisati sledeći put kada se zapitate kakvu tortu želite.

Torte sa ukrasima nalik slikarskim potezima četkicom

Trend ovih prelepih ukrasa uvela je popularna instagramerka Kalbasa još krajem prošle godine. U pitanju su upečatljivi detalji koji podsećaju na zamrznute, a zatim pretvorene 3D poteze slikarske četke. Napravljeni su uglavnom od istopljenih bombona, koje se onda oblikuju i zabadaju svuda po torti. Neograničene varijacije boja i pozicija ovih ukrasa oživeće svaku poslasticu, jer deluju kao da se na neki način kreću, poput talasa. Oblik torte tako dobija novu dimenziju i proteže se u prostoru.

Ručno oslikane torte

Još jedan originalan i unikatan pristup torti dobićete ako je ručno islikana. Na ovaj način se mogu postići različiti efekti; od toga da slika bude hiper realna, pa do toga da na sebi ima nežne i suptilne apstraktne crteže. Utisak da se koristila akvarel boja posebno će lepo ozgledati, pa tako i učiniti da torta postane pravo remek delo.

Torte jarkih boja sa pravim cvećem

Vesele i upečatljive boje posebno su pogodne za proslave tokom proleća i leta. A logično je i da zbog lepog vremena u tom periodu cveće biva prigodan ukras. Zato je zgodno iskombinovati ova dva pristupa. Trik je da se boja torte (glazura ili kore) uskladi sa nijansama cveća. Ako dodate još lišće i bobice, aranžman će biti lepši, pa se slobodno igrajte. Uostalom, uz cveće se lako kombinuju i svi drugi trendovi vezani za dekoraciju, pa pustite mašti na volju.

„Bodljikave“ torte

Torte sa ovakvom dekoracijom su pomalo rok, edži i pank, pa su zgodne za proslavu šesnaestog i osamnaestog rođendana. Naravno, odgovaraju i svima onima koji preferiraju nešto odsečniji izgled kolača, bilo da treba da ostavi veseo ili pak mračan utisak. Uz pomoć poslastičarskog krema koji se na poseban način istisne iz specijalne kese, dobićete ove šiljke, a onda ih možete bojiti i raspoređivati kako vam drago.

Torte sa izraženom teksturom

Ako želite šik i prefinjenu tortu, onda bi ona sa specifično nanetim kremom i glazurom mogla da bude pravi izbor za vas. Potrebno je da imate dobro oko, veštinu, znanje i strpljenje kako bi dodatni nanosi izgledali usklađeno. Slobodno inkorporirajte ombre efekat ili tek po koji šećerni cvet, kako bi ova torta-skulptura u potpunosti oživela.

Neobične torte sa slatkišima

Za slučaj da volite kičaste (u najboljem smislu te reči), šarene, duhovite, preterane i upadljive deserte, onda sama torta jednostavno nije dovoljna. Nadogradite je tako što ćete na nju staviti druge poslastice, poput bombona, kolačića, mafina, krofni, korneta, makarunsa… Biće to pravi raj za iskrene sladokusce, decu, i sve one koji se tako osećaju.

736189_739129226131897_3862319499751548235_o_cover Ima Sushi: Sjajan balans tradicionalnog i modernog photo-1478998674531-cb7d22e769df 8 zanimljivih činjenica o hrani koje možda niste znali xdqWxq3bRm_nkbxW3QsWaEAXjkKlXpf5UZiHN4qcgFc Italija: U kojoj regiji se jede najbolja pasta? DBA_CAROUSEL-_Global_flavours_(1)1 Diageo Bar Akademija: Edukacija za barmene · · · · · · ·