Lovac
PULS GRADA · gastro

Među restoranima koji na meniju imaju jela od divljači čuveni beogradski „Lovac“ima najdužu tradiciju – od 1963.

Ovaj restoran jedinstven je po svojoj kuhinji, koju mnogi svrstavaju među najbolje tradicionalne kuhinje u gradu, ali i po opuštenoj domaćoj atmosferi i prepoznatljivom boemskom duhu.Već više od 50 godina to je omiljeno mesto okupljanja lovaca iz cele Srbije, ali i poznatih glumaca, pisaca, novinara, umetnika i boema.

Oktobar je mesec kada Lovac priređuje „Dane divljači“, pravi gurmanski festival za ljubitelje lovačkih specijaliteta. Tih dana, pored jela iz jelovnika, posetioci mogu da uživaju u posebnim specijalitetima i jelima koja se ne nalaze u jelovniku.

Izbor jela zavisi od sezone lova, pa će tako ovog oktobra biti aktuelna jela od mesa divlje patke, srna i jelen ispod sača, ali i mnogi drugi specijaliteti od divljači za koje su čuli i gurmani širom sveta. Uz divljač najbolje idu najkvalitetnija domaća vina, a za kraj probajte tulumbe, urmašice, krempite ili baklavu.

Paprika Paprika Fest u Novom Sadu piknik Piknik: Vojvođanska kuhinja za svakoga Užitak, foto: Nemanja Zdravković Užitak: Coffee Selection and Delights CoffeeFest Vodimo vas na prvi CoffeeFest