pagecover234
KULTURA · art

Treće međunarodno trijenale grafike je izložba reprezentativnog tipa koja se održava po treći put u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić‟, nakon uspešno održanog Prvog i Drugog međunarodnog trijenala 2011. i 2014. godine.

Na centralnoj izložbi u periodu od 27. aprila do 22. maja biće predstavljeni radovi 290 umetnika iz 56 zemalja, čije radove je odabrao međunarodni žiri u sastavu Ula Medsen (Ulla Madsen), Danska, Biljana Vuković i Dimitrije Pecić, Srbija.

Kao počasni izlagači odazvali su se pozivu i poslali radove naši istaknuti umetnici: Vladimir Veličković, Velizar Krstić, Miodrag Rogić, Nebojša Radojev i Milan Blanuša.

Cilj ove manifestacije je promovisanje grafike kao likovne discipline i predstavljanje radova eminentnih umetnika iz Srbije i iz drugih zemalja, koji negujući različite tehnike i materijale uobličavaju stremljenja savremene grafike.

Pored centralne izložbe Trijenale organizuje i bogat prateći program.

Broshura_TG_17 Treće međunarodno trijenale grafike cover874 Umirujuće slike neizmešane farbe Actopolis Urbani život i njegove perspektive na izložbi „Actopolis – Umetnost delovanja“ Event-cover2a Dijalozi: Priča o kreativnoj sceni Istanbula · ·