BeFunky-collage
PULS GRADA · aktuelno

Beogradski gastro vodič „Ukus Beograda” u saradnji sa fondacijom „Budi human” treći put zaredom organizuje humanitarni „Beogradski krempita maraton”.

U subotu 20. aprila beogradska ugostiteljska scena podržaće humanost. Postupak učešća u maratonu je jednostavan – maratonci treba da odu u neki od restorana učesnika, naruče krempitu i plate je slanjem SMS poruke sa tekstom „1” na broj 3030.

Humanitarni krempita maraton do sada je podržalo gotovo četrdeset beogradskih ugostitelja, među kojima su i neki od najpoznatijih gradskih restorana. Spisak svih restorana i poslastičarnica koji učestvuju u akciji može se videti na ovoj Facebook stranici i ovom Facebook eventu.

Kako ističu idejni tvorci sajta Ukus Beograda, želeli su da pokrenu zajednicu okupljenu oko sajta koja ih redovno prati i spoje strast svojih pratilaca prema dobrom zalogaju i humanost.

„Stvorili smo jedinstvenu ’maratonsku’ disciplinu – takmičenje u jedenju krempite. Zahvaljujući dobroj volji naših najdražih uglednih beogradskih restorana i poslastičarnica omogućili smo da se u subotu 20. aprila krempita plaća SMS porukom na broj 3030 i time donira pomoć onima kojima je najpotrebnija. Do sada se i naš maraton održavao na dan Beogradskog maratona, no s obzirom na to da je tog dana veliki broj ulica zatvoren, pa krempita-maratonci ne mogu lako da se probiju do svih restorana i poslastičarnica, odlučili smo da se ove godine događaj održi nedelju dana posle Beogradskog maratona, kako bi broj pojedenih krempita bio što veći”.

Krempita maraton – akcija koja je počela da se sprovodi 2016. godine uz ideju da se organizuje takmičenje u jedenju krempite na dan Beogradskog maratona, prve godine je naišla na sjajan odziv, pa joj je 2017. dodat humanitarni karakter. Iz godine u godinu, raste broj ugostitelja koji učestvuju, ali i ljubitelja ovog kolača i svih humanitaraca koji trče slatki maraton. Bilo da ste maratonac ili samo entuzijasta i ljubitelj ove poslastice, priključite se ovoj slatkoj akciji. Cilj maratona je da broj pojedenih krempita bude što veći.

„Ove godine želimo da postavimo novi rekord u broju poslatih poruka, a krempita-maratonci će moći da se pohvale i direktno na našem Viber community chat-u”, poručuju sa sajta Ukus Beograda.

momoa Da li ga prepoznajete: Džejson Momoa obrijao bradu nakon 7 godina Festival KROKODIL Festival KROKODIL 2019 od 7. do 9. juna BeFunky-collage 6 dana rođendana: Slavljenička atmosfera u šoping centru Stadion IMG_5018 Posetite prvi IKEA festival u IKEA robnoj kući do 21. aprila · ·