Šminka i frizura
U VAZDUHU · trend

Revije visoke mode uvek donose predloge koji vam mogu izgledati previše dramatično ili komplikovano, pa vas odbijaju da pokušate da prenesete te ideje u svoj svet. Ako ste skloni minimalizmu i jednostavnim rešenjima, onda vam ideje da nosite sveže cveće u kosi, imate tri ili četiri osnovna, jarka tona senke oko očiju tokom celog dana ili da za svečane prilike uz odgovarajuću haljinu kao frizuru nehajno vežete kosu u konjski rep, mogu izgledati sasvim neobično… Ipak, verujte povremeno i modnim stručnjacima, nisu ni oni uvek luckasti!

Evo koji su beauty trendovi u pitanju:

Jarko crveni karmin

Vaše usne trebalo bi da izgledaju kao ušećerena jabuka, da privlače pažnju, zato nije neophodno da istaknete oči ili stavite rumenilo.

Metalizirani hajlajter

Ljubičasti hajlajter poput duge i jaka kontura rumenila istovremeno izgledaju i retro i futuristički.

Zalizana kosa i jake obrve

Srećna vest za one koji ne vole da čupaju obrve, samo ih četkom očešljajte i olovkom pojačajte. A izvadite gel iz ormana ili gde je već čamio neiskorišćen godinama i kosu zaližite unazad.

Šarena, vešto naneta senka

Analizirali smo stil koji je primećen na reviji modne kuće Chanel i shvatili da samo eksperti u šminkanju mogu ovako majstorski da nanesu nekoliko boja oko očiju, a da to ne izgleda kao da je manekenka pobegla iz cirkusa.

View this post on Instagram

@arizona_muse #CHANELHauteCouture #CHANELtower

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Upetljani konjski rep

Važno je da se ne vidi gumica za kosu, a ako imate baš puno kose, napravite “petlju” koja će iznenaditi sve koji pogledaju vašu frizuru.

Mat izgled

Iako deluje da šminkeri na reviji modne kuće Dior uopšte nisu bili angažovani, posle malo istraživanja saznali smo da su ipak koristili tečni puder, maskaru da naglase obrve i malo senke u boji kože kako bi ostvarili ovaj mat “bez šminke” izgled.

Opušteni konjski rep

Jasno nam je – ne želite da se petljate s petljama, vi biste da sklonite kosu s lica, a da to ipak deluje stilizovano. Iskoristite penu kako biste postigli opušteni, valoviti izgled, a onda jedan pramen prebacite preko gumice i ukosnicom pričvrstite kako ne bi ispao.

Zaleđene usne

I pre nego što temperature padnu, možete da postignete efekat zaleđivanja – preko bledog karmina, namažite sjaj za usne, a na oči nanesite ajlajner radi dramatičnog kontrasta.

Sveže cveće u kosi

Iako je cvet u kosi odlika proleća ili leta, i tokom hladnijih meseci, možete da ovako ukrasite vašu glavu, samo prilagodite vrstu cveća godišnjem dobu.

landscape-1482518765-untitled-12 5 manikira koji će obeležiti ovo leto pagecover Mace kao minđuše Milenijalci Milenijalke ne žele uspešnu karijeru hbz-summer-outfit-ideas-index-1495036908 Vreme je da ove stvari počnete da nosite · · · · ·