Šminka u 2017.
U VAZDUHU · trend

Stručnjaci kažu da će godina pred nama kada je reč o ulepšavanju biti prepuna kontrasta. Konkretno, to znači da bi uvek trebalo da pre nego što počnete sa ulepšavanjem odlučite, hoćete li da budete veoma upadljivi ili vam je važno da naglasite samo ono najlepše. U tom smislu, mi vam preporučujemo šest ključnih trendova koji će obeležiti godinu pred nama.

Šminkanje u 2017. biće sasvim drugačije od onoga koje ste praktikovali tokom prošle godine. Važna stvar je da vam ovakva šminka neće oduzimati previše vremena, a čak i one manje vične ulepšavanju moći će da pokažu koliko i šta znaju, verujte, konačno ćete osloboditi ruku i početi da uživate u malim beauty trikovima!

1. Crna olovka za oči

Ovo je ona olovka koju ste još kao tinejdžera rado koristile. Vraćamo se u prošlost i ono najbolje iz tog vremena koristimo i u danima koji tek dolaze. Ideja je da olovku tanko nanesete sa unutrašnje strane oka. Zaboravite na mačkasti pogled, on je bio hit 2016. a danas se igramo malo drugačije!

2. Masna senka za oči

Bilo da se odlučite da svoj neseser obogatite senkom sa ovim efektom, ili da preko omiljene senke natapkate malo sjaja za usne, efekat je ono što se procenjuje. Potrebno je da kapak stvara utisak težine, kao da vam je kakva zlatna kiša umila oči.

3. Povratak 80-ih

Da, da, nekada ste se smejali svojoj majci što je nosila ružičasto rumenilo, plavu senku za oči i crveni ili ciklama karmin, a ove godine, ako ste pravi poštovalac modnih trendova, i sami ćete se odlučiti za ovu ili slične kombinacije. Plava senka je obavezna u gotovo svakoj prilici, a one sa metalik odsjajem su posebno na ceni!

4. Rumenilo u svakoj prilici

Nemojte da zaboravite, ova godina će biti sasvim u znaku rumenila. Prirodna devičanska rumen je nešto što bi trebalo da ostavite onima koji pišu srceparajuće romane i poeziju, a vi pravac radnja i kupite makar dve nijanse. Jedna, kajsija, biće savršena za posao, neke druge, u zavisnosti od boje tena i karmina biće idealne za svaki noćni provod.

5. Metalik od jutra do mraka

U garderobi metalik nijanse su imale svojih pet minuta tokom druge polovine 2016. Sada je na red došla metalik u šminkanju, i sudeći prema rečima stručnjaka ove nijanse će biti varirane tokom čitave godine. To konkretno znači da je srebrna broj jedan u zimskom periodu, a za one dame koje vole da eksperimentišu, metalik plava, ljubičasta ili zelena biće takođe odličan izbor. Sa dolaskom proleća i toplijih dana sa više sunca, vaša paleta bi trebalo da krene u pravcu toplijih nijansi- zlatne, boje bakra ili bronze.

6. Crveni karmin kao jedina šminka

Svako ko vam kaže da crveni karmin ima trenutke kada nije u modi nema pojma o tome šta govori. Ipak, ove godine nositi crveni karmin neće biti obavezujuće kao nekih prethodnih. Šta to konkretno znači? Možete ga nositi bez pudera, bez senke za oči ili rumenila. Baš kao što stavljate dezodorans u svakoj prilici i vaše usne mogu biti crvene, bez obzira gde ste se uputile. U prodavnicu, da bacite smeće, kod frizera- ma, samo napred!

trend U trendu 2017. godine 66[1] cover Ušuškajte se moda Top 5 modnih trendova za 2017. Makeup by  Dragan Vurdelja - foto by Miša Obradović  cover Stručnjaci preporučuju: Male tajne koje lepotu znače · ·