cover
PULS GRADA · lepota

Istina je da je revija modne kuće „Gucci“ sve ostavila bez daha, a posebno kad su manekenke hodale sa replikama svojih glava u rukama. Ipak, to nije trend koji vam žarko preporučujemo kada su lepota i šminka u pitanju. Postoji dosta sličnosti i podudarnosti sa nedelja mode u svetu, pa vi sami prosudite da li će jesen ove godine biti lepša po londonskom ili milanskom standardu.

J.W. Anderson vs. Prada

Glavni šminker na ovoj reviji u Londonu, Aaron de Mey, očigledno je bio inspirisan glumicom Brooke Shields iz mlađih dana. Koristeći Nars šminku, posebno je istakao obrve, koje su bile izražene ali i delovale prirodno. Oči je naglasio uz malo hajlajtera, a na usne stavio balzam da bi ostale što naturalnije.

Čuvena Pat McGrath takođe se odlučila za natural look na reviji Prade u Milanu. Akcenat ovde nije bio na obrvama, već na kvalitetu i blistavosti kože lica. Nežan dečački izgled postignut je bez ikakvog dodavanja maskare na trepavicama. Akcenat je bio na čistoj prozračnoj koži, ali je Pat unela malo boje i sjaja kada je koristila svetlo roze, plavu i zelenu senku za oči, na koju je dodala prozirne kristale.

Christopher Kane vs. Giorgio Armani

“Sve se vrti oko slavljenja individualnosti”, prokomentarisala je Lucia Pleroni, žena zadužena za beauty izgled manekenki na Kaneovoj reviji u Londonu. Koncept se vezivao za pojačano rumenilo na obrazima i usnama, a koje se, po rečima Lucie, dobija kada je dama u žurbi pa potrči za autobusom ili uz stepenice. Usne su blago sjajne, a oči dodatno istaknute hajlajterom za celokupno izbalansiran izgled.

Sudeći po šminki sa milanske revije kreatora Armanija, žena će ove jeseni biti misteriozna i šik. Bleda koža sa naglašenim obrvama, delo je šminkerke Linde Cantello. Ona je oči posebno naglasila senkama u zemljanim i blago crvenim tonovima, koje su se savršeno slagale sa nijansama na usnama.

Gareth Pugh vs. Moschino

Nešto manje suptilniji pristup od ostalih imala je Val Garland pri osmišljavanju šminke za Pughovu reviju. Inspirisana jednim starim modnim katalogom druge modne kuće, u pitanju je Dior, osmislila je “prljavi izgled automehaničara”. Koža tako deluje masno, znojavo i sjajno. Oči su bile uokvirene braon, crnim i teget senkama, dok su usne bile ili mat bordo ili sjajne poput stakla.

U kombinaciji Jacqueline Kennedy-Onassis, Marilyn Monroe, vanzemaljaca i teorija zavere, nastao je ovaj neobičan Moschino izgled. Šminkerka Kabuki koristila je proizvode marke MAC. Posebno je naglasila trepavice crnom maskarom, i usne nežno roze bojom, kako bi se dobio izgled porcelanske lutke. Međutim, ono što se posebno izdvaja jesu tela i lica mnogih manekenki, ofarbana u jarko roze, zelenu i plavu boju. Time je odeća bila dodatno istaknuta, a sama revija daleko upečatljivija.

Erdem vs. Antonio Marras

Val Garland, koja je koristila šminku marke Nars, izjavila je kako je dizajner Erdem bio inspirisan crvenim ružem za usne koji je njegova majka uvek nosila. Inspiracija je još bila aristokratija i cveće, koje je često zastupljeno u njegovom radu. Zato se Val držala tri glavna izgleda. U prvom su dominirale sveže, jarko crvene usne. Drugi izgled definisan je očima kao glavnim adutom, pa su korišćene crne i sive olovke za oči i senke, uz dodatak sjaja. Treći izgled bio je fokusiran na satensku kožu.

“Sve je u očima, koje daju odvažan i moćan utisak, sa romantičnim obrtom”, rekao je Tom Pecheux, zadužen za šminku na Marrasovoj milanskoj reviji. Crvene i crne olovke i senke za oči, marke MAC, korišćene su kako bi se postigao ovako upečatljiv look. I dok se Tom služio uvek istim bojama za oči, svaki put ih je iscrtavao i uokvirivao drugačije. Koža i usne ostale su neutralne, kako bi oči bile glavne.

fun-cold-elegance-face-41208-cover 5 prirodnih načina da izbelite zube These-Ugly-Duckling-Cover Inspirativne transformacije nekadašnjih „ružnih pačića“ Avon Mark Epic ruz-cover Mark Epic ruževi 123 Problemi sa brushalterom koje muškarci nikada neće razumeti · · · · · · · ·