page_cover_letnji_trendovi
PULS GRADA · moda

Ako ste osamdesetih godina bile suviše male da se sećate šta je to bilo moderno, i samo iz priča starijih ili na fotografijama možete da se prisetite ondašnjih trendova, prava je sreća što se modni svet odlučio da reciklira ovu veoma uzbudljivu dekadu.

Olovke u ruke, one koje su te sreće da su im majke ostavile dobro očuvane komade mogu i da posegnu za starim škrinjama. Sve što vam treba ove sezone je malo mašte i puno sunca! Pitate se zašto? Jer ovog proleća i leta sve mora da sija!

Izazovno na romantičan način

Ovogodišnji trendovi naglašavaju slojevitost i prozračnost. Sve bi trebalo da je ili prozirno ili da reflektuje sunčevu svetlost i na taj način privlači poglede. Ukoliko ne volite šljokice, čak ni na cipelama, neka vaši detalji ispune taj deo modnih zahteva, a ostatak neka bude delikatan. Pođimo najpre od teksture. I ukoliko niste nikada ranije, pronađite materijale koji su sasvim lagani, koji će biti nemirni i naglašavati svaki vaš pokret. Ako izuzmemo dijamante, karneri su ove godine najbolji ženski prijatelji. Ukoliko se odlučite za ravne linije, obogatite ih resama ili drugim nestašnim elementima. Lejdi Dajana i Džozefina Bejker bi mogle biti prve na listi onih čije biste haljine mogli da kopirate.

Ili – ili

Kada je reč o bojama, odmah se odlučite i tome ostanite dosledni. Za one dame koje su ljubitelji pastelnih nijansi, ovo je možda i srećna godina. Zapamtite da delikatno ima svoju snagu i sada je vreme da to i pokažete. Roza, žuta, kao i sve nijanse ljubičaste sa posebnim naglaskom na jorgovanu su prvi izbor. Ili ćete nositi jarke i upečatljive boje, a u tom slučaju zelena, plava i crvena su prva preporuka. Klasika ne ide dalje od bele, koja je najbolja u kombinaciji sa srebrnim aksesoarima, ne zaboravite, sunčevi zraci su vaš glavni adut.

Osamdesete u novom ruhu

Od poslovnog sastanka do večernjeg izlaska, nema izuzetka, sve je tu da naglasi struk i ramena. Sakoi ravnih linija, pa čak i oni broj veći se preporučuju, uz njih često idu tufne ili midi uske suknje, koje se nose i u izuzetno svečanim prilikama. Budući da proleće još uvek traje lagani mantil je obavezan, a jedino što možete jeste da promenite njegovu boju, od kamel je ove sezone možda zgodniji onaj diskretnog pastel pepito motiva. Neka bude lagan, prijatan i veći!

Sitnice bez kojih se ne može

Džejn Birkin bi mogla da vam bude uzor kada je reč o aksesoarima i svim mogućim modnim detaljima. Istina, ona nije bila ikona 80-tih godina 20. veka, ali su dame sasvim očarane njenim izborom torbi, rešile da joj posvete ovo leto. Nema bolje torbe od pijačne košare ili drugih pletenih torbica. Zvuči vam smešno? Ne bi trebalo. Ideja je da kada se odlučite za odevnu kombinaciju, ostatak i modne detalje, sve moguće sitnice oplemenite obraćajući pažnju na teksturu. Konkretno, to znači da će vam trebati najmanje jedan slamnati šešir, ista takva torbica ili još bolje ceger. U slučaju da tražite zamenu, najbolja je plastika. Ona otkriva ono što se krije ispod, ona je prozračna i dobro se slaže sa gotovo svim drugim teksturama.

A na plaži?

Što važi za grad, važi i za plažu, s tim što biste pored lepih i veoma seksi bikinija poput onih iz 80-tih mogli da svoju vremensku mašinu podesite još malo unazad. Ko ne voli tu dekadu, možda će na plaži više voleti 60-te ili 50-te. Naglasite struk, dodajte karnere i poneku mornarsku šaru. Ako ne znate kako, bacite pogled na stare porodične albume, mame i bake su sigurno bile glavne trendseterke na plaži.

TSDATEA EC018 Muški nakit: Ponos i predrasude, razum i osećajnost princess-claire-luxembourggettyimages-478193288-1526263284 Šik pripadnice kraljevskih porodica za koje verovatno niste čuli VIZUAL media Smart Water najinspirativniji „aksesoar” Beogradske nedelje mode page 10 savršenih aksesoara u prolećnom stilu · · · · ·