BeFunky Collage 2
U VAZDUHU · urban flash

Završio se prvi mesec u godini, a sa njim i sezona slavlja i donošenja novogodišnjih odluka. Većina nas je sastavila listu želja i očekivanja za predstojeće mesece, od dobrog zdravlja i fizičke kondicije, preko novca i ljubavi, do lepog i negovanog izgleda. Međutim, neretko su one kratkotrajnog daha, i rasprše se već nakon par dana ili nedelja. Ako smatrate da niste dovoljno istrajni, jer pokleknete na prvoj prepreci, ovaj tekst je baš za vas.

Tajna uspeha leži u postavljanju jasnih i ostvarljivih ciljeva. To naravno podrazumeva da poznajemo sebe i svoje mogućnosti, jer jedno je zapisati ideju, a sasvim drugo sprovesti je u delo. Postoje srećnici koji hrabro koračaju napred, i ne mare za spoticanja i iskušenja, dok je nekima na putu velikih promena potrebna pomoć sa strane. Upravo o podršci će biti reči u nastavku, gde vas očekuju korisni saveti trenera Viktorijinih anđela, koji će vam sigurno biti od koristi. Udobno se smestite i učite od najboljih. Srećno!

1. Zauzmite pozitivan stav

Biti u miru sa sobom i prisutan u trenutku, najveći su saveznici na putu donošenja velikih odluka. Kada prihvatite sebe, vreme je da razmišljate o zaokretu koji želite da napravite. Bilo da je u pitanju smanjenje težine, želja da se osećate lepo u svojoj koži ili da poboljšate kvalitet života, jedno je sigurno, morate biti dosledni i verovati u sebe.” Ovako bi glasio savet broj jedan, a vi najbolje znate šta vam je činiti.

2. Izdvojte top 3 cilja

Sa povećanjem broja ciljeva, izgledi za uspeh se smanjuju. Stoga, suzite izbor na 3 prioriteta u narednom periodu. Naravno, to vas ne sprečava da tokom godine listu proširite za nove ciljeve, i to nakon što ste prethodno zadate ostvarili”, poručuje Rasel, omiljeni trener Viktorijinih anđela.

3. Okružite se ljudima koji vas podržavaju

„Da biste smanjili nivo stresa i napetosti, poradite na svom društvenom životu. Razmislite ko vam od prijatelja i članova porodice prija, i ko je uvek tu za vas kada vam je potreban zagrljaj i reč podrške više. Ukoliko u svom okruženju imate osobe koje vas sputavaju i ne veruju u vas, vreme je da im kažete zbogom.” Pošto znamo da nije lako sam istrajati na putu promene, u potpunosti se slažemo sa Raselom.

4. Zalepite ili okačite ciljeve na vidno mesto

Nakon što ste odredili ciljeve za mesece koji dolaze, zalepite ih na frižider ili ogledalo. Ovaj trik će vam poslužiti kao podsetnik, ali i motivacija, da nema odustajanja”, poručuje ovaj trener, od koga puno možemo da naučimo.

1-5c4ff02f38080__700 Brazilac pokazao kako se uživa u poslednjem danu na poslu 420f8bd5-c73b-486f-a178-3214e5691033-stock_ab-8843 Ove uobičajene ciljeve treba da izbegavate u svojoj vezi question-mark-3255140_1280 Iznenađujući saveti jednog uspešnog 80-godišnjaka BeFunky Collage Posao, prijatelji i sport su mu važniji od vas: kako sačuvati vezu? · · · ·