Snapchat
U VAZDUHU · tech/web

Sve više vremena provodimo na internetu, a pritom sve manje za računarima. Androidi i iOS uređaji su naš novi prozor u cyber svet. Facebook je to shvatio na vreme i prilagodio se trendu – rezultat je da skoro pola poseta dobija upravo sa smartfona. Ipak, nove platforme daju nove mogućnosti, koje na računarima ne bile toliko zanimljive, niti izvodljive na lak i elegantan način.

Tinder je jedna takva mreža, a njen fokus je na povezivanju ljudi koji se prethodno ne poznaju. Na osnovu više podataka, ona vam daje predlog osoba iz vašeg bližeg fizičkog okruženja, a koje bi vam mogle biti interesantne. Potpuno anonimno možete odabrati ko vam se dopada, a ko ne. Ako se dve osobe međusobno jedna drugoj dopadaju, onda sledi upoznavanja, ćaskanje unutar aplikacije, a možda i van nje… Pomalo izgleda kao sexting na kvadrat, ali ipak cilj upoznavanja sami birate..
www.gotinder.com

Aplikacija Snapchat je trenutno u fokusu. Facebook je pokušao da je kupi za 3 milijarde dolara, a šuška se da je Google ponudio još više. Obe ponude su odbijene. Ova aplikacija omogućava vam da fotografiju ili video pošaljete uz prigodnu poruku, a primalac će moći da najviše 10 sekundi uživa u vašoj kreaciji. Nedavno su uvedeni i Snapchat Stories – kratke video priče koje delite sa svima i koje ostaju vidljive najviše 24 sata. Kod Snapchata sve se bazira na prolaznosti momenata – pa iskoristite priliku i podelite neki sa vašim prijateljima.
www.snapchat.com

Path je prava mobilna zamena za Facebook, osmišljena kao prostor u kojem pričate svoju životnu priču – praktično u realnom vremenu. Pored vaših misli, poziva vas da okruženje informišete o muzici koju slušate, filmovima koje gledate, knjigama koje čitate… kao i da prijavite lokacije na kojima se nalazite, da postavite fotku trenutne situacija, pa čak i da javite kad odete na spavanje. Sve to možete automatski podeliti i na zastupljenije mreže.
www.path.com

Sve tri aplikacije su dostupne za Android i iOS uređaje, dok Windows Phone za sada nije podržan.

Windows 30 godina Windowsa InForm InForm tehnologija omogućava da budete na dva mesta istovremeno sony-playstation-4-HD Stigao je PlayStation 4 Nikon Coolpix S6600 Dobra prilika – Nikon Coolpix S6600 · ·