TRI IZLOŽBE U KCBU_cover1
KULTURA · art

U galerijama Kulturnog centra Beograda od 14. decembra do 6. januara posetite tri izložbe – „Drugi dom“, „Prošireni predeo“ i „Život posle smrti“.

Drugi dom, fotografska izložba Marine Paulenke, postavljena je u galeriji Artget KCB-a. Kako se navodi u kustoskom tekstu Leonide Kovač „Ono što je dano da bude viđeno su stvari: odijevni i različiti upotrebni predmeti koji u režimu reprezentacije konotiraju ženskost (…) Posve nenalik brojnim igranim filmovima čija je radnja smještena u ženski zatvor, ili dokumentarcima koji nas suočavaju sa životnim pričama osuđenica i kažnjenica, fotografije Marine Paulenke propituju značenje samog pojma života.“

Prošireni predeo – video instalacija koju je Nemanja Lađić (1984) postavio u Likovnoj galeriji KCB-a se sastoji od njegovih novih video radova (Pop Up, Spieluhr (Muzička kutija) i Squares). Dinamične gradske predele, vedute i/ili panorame Lađić artikuliše, kao karakter za sebe, kolažiranjem digitalnih frejmova sakupljenih na različitim geografskim tačkama. Svaki od njih, na svoj način, predstavlja mogućnosti manipulacije digitalnim frejmovima i alteracije statične scenografije.

U galeriji Podroom, Život tokom smrti, kratki filmovi Jevgenija Jufita, upoznaju posetioce sa delatnošću osnivača nekrorealizma u oblasti filmske umetnosti. Naziv nam govori i o dobu u kom je nastao – poslednjih nekoliko godina postojanja Sovjetskog Saveza. Kustos izložbe Život posle smrti je Artem Ušan.


pagecover 7 ilustracija koje pokazuju gde se ljubav krije Spiderman-45stand-alone-artasnack-5a1e7327d0d3c__880 Umetnost od kokica pagecover Zabavne ilustracije o svakodnevnom životu pagetattoocover Prelepe tetovaže inspirisane kineskom umetnošću · · ·