filmovi
KULTURA · film/TV

Od hiljade filmova koji su snimljeni početkom 21. veka, nekoliko njih je već kultno. Da li su bili neobično proročki o tome koliko će tehnologija uticati na naše živote, da li su „održali“ lekciju o tome kako se društvo raspada, da li su pokazali ljubav iz drugog ugla, uticaj tih filmova je zaista neprocenjiv.

Filmovi sa početka milenijuma obično prikazuju mračni svet, manjkave likove kojima je teško da održe vezu sa stvarnošću, i život koji se živi od danas do sutra, nekako, skoro neuspešno.

Jedan od najpoznatijih filmova jeste ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND (2004). 
tumblr_nxntv19Zf31s9f8i8o1_500
Romantična fantazija koju je režirao Michel Gondry. Film je odlično prošao i kod publike i kod kritike. Ako ste ikada tražili lek kako da prebolite nekog koga još volite a ne treba, ovaj film vam (ne)nudi rešenje za to.

Šta bi bile dvehiljadite bez filma REQUIEM FOR A DREAM (2000).
tumblr_nv5fo6Atl51u9b9ceo1_500
Kultni film koji je režirao Darren Aronofsky. Pokazuje kako je lako skliznuti u svet zavisnosti i šta je sve čovek spreman da uradi za malo droge. Grozno realnistično i majstorsko delo.

THE ROYAL TENENBAUMS (2001) je film koji je režirao Wes Anderson.
giphy7
Moglo bi se reći da je ovaj film antipod kinematografiji devedesetih godina. Groteskno urađen i potpuno raskida sa slatkim porodičnim filmovima devedesetih.

Ova tri filma su promenila utvrđena viđenja sveta i čoveka i ljubavi. Uneli su nove ideje i stvorili galeriju nezaboravnih likova. Odlikuju ih mučne i realistične scene koje više ne pokazuju nikakav „šareniš“ života već čoveka koji se bori sa svojim demonima. Bilo da su oni društvo, ljubav, on sam.

odred otpisanih Predstavljamo vam članove „Odreda otpisanih“ bw Pogledajte trejler za nastavak filma „Veštica iz Blera“ TV leto - nove serije TV leto: „Izgnanik“, „Životinjsko kraljevstvo“ i „Propovednik“ Filmovi Inspirativni filmovi koje treba gledati: Pogledaćete život iz drugog ugla ·