P1010843_1_cover
PULS GRADA · shopping

Poslednjih godina domaća dizajnerska scena postaje sve vidljivija. Instagram i Fejsbuk su tome doprineli, ali i pojavljivanje specifičnih platformi koje ih promovišu. Tradicionalne radnje lagano zamenjuju originalni koncept-storovi, nastaju platforme koje objedinjuju žensko preduzetništvo i umetnost, a onlajn kupovina sve više uzima maha. City Magazine vam u tri nastavka predstavlja jedan novi koncept-store, jednu zanimljivu platformu i jedan online-shop, i tri dame koje stoje iza ovih projekata.

Tekst: Ivana Hibner
Foto: Fab living by Una

Predstavljamo (III deo)

FAB LIVING BY UNA

Una Nikolić, vlasnica

Fab Living je „šoping iskustvo“ u kome se elementi enterijera, dizajna i umetnosti stavljaju u kontekst života, što nam daje ideju kako bi neki element enterijera izgledao u našem životnom prostoru. Zamišljen je kao platforma za mlade umetnike koji žele da predstave sebe i svoje delo, a kupcima omogućava da dođu do unikatnih komada nameštaja, umetničkih dela, nakita, garderobe i sitnih detalja idealnih za poklone i svaku priliku. Trenutno imaju 86 umetničkih dela i sarađuju s više od 40 dobavljača i dizajnera, i taj se krug neprestano širi.

Fab Living je prostor koji ispunjava uzbudljiva kombinacija savremene i etno-umetnosti dopunjena delovima nameštaja i dekorom iz različitih delova sveta ali i jedinstvenim komadima garderobe i obuće. To je fuzija umetničke galerija i show-room-a koja poziva na radoznalost, istraživanje i uživanje. Fab living kupcima pruža personalni pristup u kome bi svako trebalo da se oseti posebno, a privatni ambijent stana je upravo bilo pravo mesto za to. Fab Living je i mesto promocije za mlade umetnike i dizajnere. Organizuju i pop-up promocije gde su posetioci u mogućnosti da se i lično upoznaju i porazgovaraju s mladim dizajnerima, ali i kupe njihove proizvode po nešto povoljnijim cenama na taj dan. Veliki je broj dizajnera i umetnika koji imaju odlične proizvode i umetnička dela, ali nedovoljnu vidljivost. Fab living im sada omogućava vidljivost, da se ljudi upoznaju s njihovim delima.

Radnja je otvorena početkom marta i već se stiče utisak da im fali dodatnog prostora.

Stan u Krunskoj 50 na Vračaru u kome je smeštena galerija nalazi se u jednoj od najlepših beogradskih zgrada i predstavlja umetničko nasleđe s početka prošlog veka.

„Smatrala sam da upravo ovakva istorija predstavlja savršeni spoj s onim što naša umetnička scena ima da ponudi. A i na Vračaru gotovo da nema koncept-radnji. Iako profesionalno dolazim iz potpuno druge priče, uređenje prostora, moda i umetnost su mi uvek bili veoma bitni, i trudila sam se da ispratim dešavanja na našoj i međunarodnoj sceni. Nažalost, kako je tržište umetničkih dela nedovoljno podržano i na neki način delimično nevidljivo, znala sam da je Fab Living savršeno mesto da pružim podršku umetnicima i omogućim im da prikažu, ali i plasiraju ono što stvaraju. Moja ideja vodilja bila je strast i ljubav za lepim na prvom mestu, i želja da taj svoj senzibilitet prenesem i na druge i omogućim im da uživaju u sitnim detaljima“, objašnjava Una Nikolić.

„Biram samo posebne komade koji odgovaraju mojoj estetici, koji imaju jedinstvenu priču ili neobičnu istoriju i smeštam ih u kontekst života. Svaki komad nameštaja, skulptura, slika, odevni predmet ili sitni detalj koji se mogu videti u Fab Livingu su moji omiljeni. Sve što se nalazi unutra jeste ono što bih volela da dobijem, obučem ili živim s istim u svom domu.“

Ana Stanic_cover Mascom Store: Music & more! Noć veštica u SC Stadion Vikend posvećen obeležavanju Noći veštica u SC Stadion Reebok Print Smooth Reebok Print Smooth: Patike za nove trkačke izazove PLU_2_cover Tri platforme za dizajniranu svakodnevicu (II deo): PEOPLE LIKE US COMMUNITY · ·