buk
PULS GRADA · zdravlje

Baš je dosta stvari koje nam kvare raspoloženje- društvene mreže su dosadne i prepune egoističnog sadržaja, pametni telefoni nam ne dozvoljavaju ni sekund „van dometa“, tačnije, ne dozvoljavamo sami sebi, leto će uskoro proći… Baš je dugačak spisak loših vesti, još ako dodamo na vrh ove liste i činjenicu da je danas ponedeljak dan je potpuni promašaj.

Naravno, postoje načini da se pobedi depresija izazvana ponedeljkom, i da nas do narednog petka očekuje još mnogo stresa. Naučnici sa Warwicka kažu da se psihološka prednost stiče unošenjem velikih količina voća i povrća. Ishrana definitivno utiče na raspoloženje, ali ako niste od onih koji veruju u ovo, postoje i drugi (zabavni) načini da se pobedi ponedeljak.

1. Gledajte tužne filmove

Otkrivena je veza između između tužnih filmova i boljeg stava prema životu. Istraživanje je pokazalo da su bolji stav prema životu imali oni koji su odgledali Dvanaest godina ropstva, te znate šta vam je činiti- isplačite se uz nečiju zlu sudbinu i ponedeljak neće biti problem.

2. Živite na selu

Da, veliki grad i karijera se gledaju kao uspeh. Ali, nadrndana lica hiljade ljudi ponedeljkom, posao prepun stresa u velikom gradu, gužve u saobraćaju, naravno da želite da ponedeljak ne postoji. British Psychological Society potvrdio je da je „gustina naseljenosti negativno povezana sa zadovoljstvom životom“. Okej, možda ako eleminišemo sve uzročnike stresa ponedeljak bude samo jedan normalan dan u nedelji.

3. Nosite sunčane naočare

Pazite sad- nošenje sunčanih naočara može zaštititi vaš mozak od razmišljanja. Kupljeno. Makar bio i placebo.

4. Razmišljanje o smrti

Da, morbidno zvuči, ali, kako to obično biva, ako zamislite da vas jednog dana neće biti cenićete trenutak u kom ste. Makar to bio alarm ponedeljkom koji vas budi iz prelepog vikenda.

5. Idite na boks

Kao u filmu Fight Club, da li ste videli depresivnu osobu? Ne, pošto sav bes biva izbačen tokom navijanja i boks meča. Ili idite na bilo koji sport ponedeljkom, zaista ćete se osećati odlično.

slika 3 City letnja preporuka #56: Zegin – porodična apoteka juk Vaše spavanje može da otkrije koliko ste srećni u vezi Ležanje u krevetu Zašto naše telo „ne voli“ ležanje gzu Aktivnosti koje opuštaju ·