foto: Vogue Korea
KULTURA · fotografija

Internet je pun lepih i neverovatnih fotografija, ali da li ste se ikada zapitali šta je sve bilo potrebno da bi one na kraju izgledale tako dobro? Ne mislimo samo na kompjutersku manipulaciju nakon što je fotografija već nastala, već i na kreativne načine stvaranja iluzije pre samog slikanja. Pogledajte u našoj galeriji koje sve trikove koriste fotografi kako bi im slike ispale savršeno.

Pogled iza scene nam otkriva upotrebu najrazličitijih tehnika. Neki fotografi koriste makete i dodatne rekvizite, dok se drugi uzdaju u slikanje iz netipičnih uglova i pomoć saradnika. Za sve njih je zajedničko da su originalni u svojim rešenjima. Uverite se i sami u našoj galeriji kako izgleda realnost iza lepih fotografija.

foto: Chris ChambersOtvori galeriju
cover324 Američki jug ’70-ih na fotografijama Williama Egglestona hell-on-wheels-new-york-underground-photography-80s-1-5912b9afbd63e__880_cover Pakao na točkovima: Njujorški metro ’70-ih i ’80-ih pagecover Graciozni pokreti baletskih igrača frankherfort_holiday_2007_cover Ah ta Rusija · · ·