krakow-naslovna
PULS GRADA · destinacija

Svet je prepun prelepih gradova koji imaju ubedljive argumente zašto ih vredi posetiti, tako da je ponekad teško odlučiti se za narednu destinaciju. Jedan od kriterijuma koji bi mogao biti dobar za izbor sledećeg odredišta su preporuke drugih putnika i njihovi utisci iz već posećenih gradova.

Kada je putovanje u pitanju, iskustva drugih putnika zaista su vredan pokazatelj onoga što vas očekuje na datoj destinaciji. Bilo da je u pitanju gostoprimstvo, broj dostupnih restorana i kafića, uređenost šetališta i parkova, šoping ili nešto sasvim drugo, trebalo bi poslušati savete za putovanje, naročito kada dolaze iz više izvora. U nastavku su neki od gradova koje su putnici nagradili visokom ocenom i koji zaslužuju da ih stavite na listu za posetu.

Edinburg

Prestonica Škotske je odlično mesto da provedete odmor, jer je poznata po vatrometu, raznim festivalima i ukusnoj hrani. Obiluje kulturom i muzejima, tako da ljubitelji umetnosti neće ostati željni.

Amsterdam

Ovaj grad odiše lepotom na svakom koraku, bilo da šetate pored kanala uz niz simpatičnih kuća ili vozite bicikl istražujući gradske ulice. Jedina teška odluka biće koje muzeje posetiti, jer vam za sve njih treba jedan duži boravak.

Krakov

Ono što se vidi na svim fotografijama i razglednicama je prostrani gradski trg, okružen prelepim starim kućama, na kome se nalazi gomila kafića, pabova i prodavnica. U blizini su i spomenici iz Drugog svetskog rata koje vredi posetiti.

Nju Orleans

Grad koji zrači bluzom prepun je pozitivne energije. Poznat je po ukusnoj kreolskoj kuhinji, prepunoj lokalnih specijaliteta. Nju Orleans je živ tokom cele godine zahvaljujući raznim dešavanjima.

Marakeš

Marakeš je idealno mesto da se izgubite u prelepim uličicama prepunim raznih domaćih proizvoda i šarenih začina. Poznati su po pijacama na kojima se obavezno treba cenkati sa lokalnim prodavcima.

Dablin

Ono po čemu je ovaj grad najčuveniji je pivo Ginis i poseta istoimenoj fabrici, koja je praktično obavezna. Fenomenalni pabovi nude dobru hranu i piće, a vredi izdvojiti vreme i za gradski zamak i zoološki vrt.

Bali

Sam dolazak na Bali jednak je ulasku u bajku. To je pravo mesto za opuštanje i tela i duha, uz predivnu vodu i fine peščane obale. Pored toga, možete prošetati kroz svetu šumu ili posetiti neki od mnogih ostrvskih hramova.

500px Photo ID: 173514057 - Planina Taranaki na Novom Zelandu dobila status živog bića ANDREJNIHIL-8801 Dragulj Istre Torre del Reloj (Catedral de Cádiz) Kadiz – sunčano carstvo u srcu okeana The ruins of the amphitheater on background Etna at sunset 5 razloga da posetite Siciliju · · ·