DSC_1317
PULS GRADA · gastro

Ako ste mislili da se sva hrana za poneti svela na pice, paste, kinesku hranu i roštilj, prevarili ste se. Iako u prvi mah nismo znali šta da očekujemo od ovog mesta koje nosi originalno ime: „Trpezarija“, pojašnjenje u obliku „Salad Bar“ nas je privuklo, ali s druge strane i zbunilo kada smo videli opširnu ponudu doručka, užine, ručka, večere, umesto uobičajene ponude gotovih jela.

Ovo originalno mesto smešteno je ispod malog Taša, na adresi Miročka 6. Vlasnik lokala, inače veliki ljubitelj hrane, pokrenuo je ovaj objekat krajem 2015. godine, s jedne strane kako bi nastavio koncept Finest Fast Food in the City koji je uspešno vodio tri i po godine kroz objekat Pacman u Kralja Petra, a s druge strane kao svojevrsnu „borbu“ sa najezdom pasta barova.

Trpezarija – Salad Bar jeste prvenstveno baziran na salatama, trenutno u jelovniku postoji 14 salata, dok će u sezoni proleće/leto biti i do 20 različitih salata u ponudi. Sve salate su obrok salate, i kad kažemo obrok stvarno to i mislimo, jer su porcije izuzetno velike. Fantastičan sklop namirnica, raznovrsnost dresinga i sastojaka učiniće da sa slašću pojedete celu porciju.

Kombinacije salata su sa piletinom, junetinom, dimljenom piletinom, pastrmkom, tunom, sa pastom, krutonima ili palentom, a raznolikost originalnih dresinga staviće vas u ozbiljan rebus pri prvom odabiru. Preporučujemo Popaj piletinu, u kojoj svež spanać krcka pod nepcima, prijatan cezar dresing ispunjava ukus do maksimuma, a piletina odiše posebnim ukusom. Izuzetno izbalansirana količina svih sastojaka, u kojoj krutoni, feta sir, kuvana jaja i paradajz upotpunjuju ceo doživljaj.

Sve salate, topla jela, rolovi i omleti spremaju se na licu mesta, a u razgovoru sa vlasnikom dobili smo pojašnjenje u šaljivom odgovoru: „pa i pljeskavicu čekate da se ispeče, što ne bi i naše jelo!“

Šalu na stranu, Trpezarija – Salad Bar ima koncept da budu mesto koje pre svega hrani zaposlene u kancelarijama, te samim tim sve spremaju po porudžbini. Svojom lokacijom pokrivaju širu teritoriju dostave, tako da je većina Palilule, Vračara, Starog Grada i Dorćola pokrivena, a za druge lokacije imaju posebne uslove dostave uz pomoć kurirskih službi.Većina firmi koja se hrani kod njih svoje porudžbine zakažu još u jutarnjim časovima, kako bi birali vreme dostave. S druge strane, veliki broj mušterija poruči svoju hranu, pa je preuzme ili pak konzumira u bašti objekta.

Za doručak je u ponudi pet različitih vrsti omleta (sir, pršuta, kobasica, šunka i jumbo), ili pak sedam različitih vrsta rolova, koji se mogu konzumirati i kao užina. Rolovi koji se spremaju u Trpezariji su tortilje sa različitim vrstama dresinga, uz odgovarajuće meso i povrće. Sa ponudom dve vrste supe počinje ručak. Svakodnevno je u ponudi Minestrone supa koja se sprema sa deset vrsta povrća, i paradajz čorba koju služe sa krutonima od pečenog hleba i feta sirom.

O salatama smo vam već rekli ponešto, ali „tiganjče“ je tek posebna priča. Vrlo originalan naziv za jelo, odnosno za sva topla jela jer u ponudi je: Pile Tiganjče, June Tiganjče, Pasulj Tiganjče, Riba Tiganjče i Vrganj Tiganjče. Inspiracija za ovakva imena proizašla je iz samog načina pripreme – na tiganju. Jelo se sprema a la carte po porudžbini, i gotovo je za 5-6 minuta.

Svi „tiganjčići“ su obrok za sebe, jer u sebi imaju krompir ili pastu. Tako je Pile tiganjče u kari sosu sa krompirom i brokolijem, dok je June tiganjče sa pastom u sweet chili sosu, a Riba tiganjče je sa tri vrste ribe, krompirom i brokolijem. Dimljeno tiganjče je sa pastom, dimljenom piletinom, šampinjonima, kiselim krastavcima i fetom, a Vrganj tiganjče spremaju sa pastom.

Kako bi upotpunili doživljaj, probajte neki od slatkiša Trpezarije. Domaća karamel oblanda podseća na detinjstvo, a tu je i Jaffa oblanda, dok se najviše ponose Rolo Bananom od tortilje, eurokrema, mlevenog keksa i banana.

Inače, Trpezarija – Salad Bar ima svoju baštu koja radi tokom cele sezone. Zbog prirodne hladovine uvek je izuzetno prijatno, a dodatnu lepotu ovoj bašti daju cvetni aranžmani. Od noviteta za proleće/leto možete očekivati neku specijalnu dnevnu ponudu, nove salate i promotivne ponude.

kafa Namazi sa kafom vino Izaberite odgovarajuće vino uz omiljene grickalice covergdjamarkov Gđa Mirkov: Nova poslastičarnica za stari miris i ukus detinjstva IMG_4662_cover Istok: Vijetnamska kuhinja u srcu Dorćola · · · · · · ·