Galerija ogledala u Versaju
U VAZDUHU · svet

Sve što sija nije zlato, pa tako i svetske znamenitosti koje viđate u magazinima, knjigama i Instagram profilima vaših prijatelja uglavnom ne izgledaju tako u stvarnosti. Dodajmo tome i nesnosnu gužvu oko njih, i dobijamo jedno veliko razočaranje. Pogledajte u našoj galeriji kako izgledaju popularne turističke atrakcije na promotivnim slikama, a kako u stvarnosti.

Ko je imao tu sreću da poseti Vatikan verovatno se seća velike gužve i disciplinovanog kretanja iz prostoriju u prostoriju, bez mnogo zadržavanja za uživanje u umetničkim delima. Slično je i sa ostalim svetskim znamenitostima. Obratite samo pažnju koliki su redovi na blagajni kod Ajfelove kule ili kod ulaza u Zabranjeni grad u Pekingu. Nažalost, ne vidimo kako će se ovo u skorije vreme promeniti. Ako nemate para za privatne ture, osuđeni ste da, kao i ostali, čekate u redu i gurate se sa masom.

Mona Liza u LuvruOtvori galeriju
4828_cover Kako izgleda jedan luksuzni voz u Japanu 198605-3-900-e3fd5cd712-1476693023_cover Lokacije koje izgledaju kao da su sa druge planete Jezero Orovil u Kaliforniji jula 2010. i avgusta 2016. Planeta Zemlja nekad i sad Divlji konji  (foto: Carina Maiwald) Neukroćena lepota: Divlji konji u Bosni i Hercegovini · · · · ·