ui
PULS GRADA · deca

Došao je i taj dan- dočekali smo da neko tuži roditelje jer su postavljali njihove fotografiju na Fejsbuk dok su bili deca. Dakle, ako vas izluđuju roditelji koji to rade, znajte da su deca krenula u osvetu. Ovo je prvi zabeležen slučaj, ali čekamo da ponosni skupljači lajkova malo odrastu i krenu pred sud.

Priznajte, čudno je kad imate roditelje za prijatelje na društvenim mrežama. Tipa, tata vas prati na Twitteru a mama vam ostavlja komentare na Fejsu. Čini nam se da bismo voleli da postoji zakon koji zabranjuje da budemo prijatelji na društvenim mrežama sa ljudima koji su nam udahnuli život. Čudno je, zaista. A čudno je i osamnaestogodišnjakinji čiji su roditelji ostavili preko 500 njenih fotografija na Fejsbuk bez dozvole, naravno. Carinthia iz Austrije je rekla „Dosta je“ i tužila je roditelje što su postavljali njene fotografije dok je bila beba.

Dakle, Carinthia kaže da njeni roditelji nisu imali srama, kačili su fotke gde je gologuza, gde je na noši, kada plače, fotografisali su je godinama i sve je to još bilo stavljeno na public. Kada ih je molila da prestanu nisu hteli, njen otac je smatrao da ima pravo da okači fotografije na Fejsbuk jer ih je on fotkao. Dakle, kada vas roditelji ne slušaju, odvedete ih na sud?!

U novembru slučaj dolazi pred porotu i veruje se da devojka ima šanse da pobedi i dokaže da su fotografije narušile njenu privatnost. Roditelji bi mogli da plate odšetu u slučaju da izgube, a u Austriji se razmatra pooštravanje zakona o privatnosti na društvenim mrežama, u slučaju da ova devojka dobije slučaj.


gz Studije kažu: Inteligenciju nasleđujemo od majke Kids Fest 12. Dečiji Filmski festival – KIDS FEST Dečja imena (foto:today.com) Leposava vs. Lorena: Kako odabrati ime za dete?! nu Nasamarene spavalice · · ·