Duhovite serije iz prošlosti
KULTURA · film/TV

Smeh je dobar i malo je onih koji u njemu iskreno ne uživaju. Ma, dajte, mi zapravo ne poznajemo nikoga ko ne bi voleo da se smeje toliko da mu krenu suze! Ima i danas dobrih i smešnih serija, ali kao da su one snimljene pre više od 25 godina, u stranim produkcijama bile legendarne i onda i sada, jer kako biste drugačije objasnili činjenicu da ste pratili i „reprizinu reprizu“ i smejali se kao da vam je prvi put…

Izabrali smo neke od najboljih starih TV serija da vas vratimo u nostalgično vreme kada ste uživali u zaista dobrom TV programu.

1. Leteći cirkus Montyja Phytona (1969–1974)

Leteli smo zahvaljujući ovim momcima, i niko kao oni nije uspeo da nas nasmeje. Bili su najbolje što je BBC ekipa mogla da ponudi u datom trenutku, pa i danas kada vam neko pomene skeč iz ove kultne serije znate da je u pitanju osoba koja zna „šta valja“!

2. ‘Allo ‘Allo (1982–1992)

Gledali ste i nove epizode i reprize, i onda još dugi niz godina reprizine reprize. Kafedžija Rene postao je vaš omiljeni heroj iz II svetskog rata. Priznajte da i danas znate makar dve replike iz serije, napamet, i rado ih koristite u svakodnevnom govoru – na primer „moja trošna srčka“?

3. The Blackadder (1983), Blackadder II (1986) in Blackadder Goes Forth (1989)/ Crna guja

Vitez, hrabri i zločesti plemić. Ako nikada niste voleli istoriju, možda vam je ovaj serijal pokazao one smešne strane istorije, ili mogućeg u tragičnom od engleskog dvora do II svetskog rata…

4. Only Fools and Horses (1981–2003)/ Mućke

Koliko puta ste u Srbiji sreli tipa koji je preduzimljiv kao Del Boj, i da li ste ih odmah uporedili. Sreća je što smo zahvaljujući ovoj sjajnoj seriji imali s čim da upoređujemo, i to kroz osmeh, jer bismo se u protivnom samo nervirali, a kao što je poznato – smeh produžava život!

5. Absolutely Fabulous (1992–2012)/ Apsolutno fantastično

A kako drugačije nazvati Edinu i Petsi nego apsolutno fantastične? Kako vreme prolazi shvatate kako su bile toliko puta do sada u pravu, i onda se odlučite da još jednom pogledate sve epizode, jer tako je smešno, gorko, neutešno i fantastično biti star, a biti mlad u srcu!

6. Seinfeld (1989–1998)

Koliko je život sličan vicu ili bismo mi želeli da u to poverujemo možemo da pitamo Džerija, ako on ne zna da nasmeje onda niko i ne zna!

Aloha Pogledajte trejler za novi film Camerona Crowa „Aloha“ beldoks Beldoks – 8. Međunarodni festival dokumentarnog filma Game of Thrones Top 5: Najsmrtonosnije lepotice u seriji „Igra prestola“ Panama Domaći film „Panama“ u glavnom programu Kanskog filmskog festivala · · ·