Nove serije
KULTURA · film/TV

Jeste zima, ali nije i suša. Tim pre što nam zimska polusezona i sa njom uvezane serijske premijere tek stižu, pa valja hitro reagovati kako nam se ne bi sada, već na samom početku godine nagomilalo gradivo.

Moramo biti ozbiljni i otud ovaj osvrt na tri nove, a međusobno tako različite televizijske serije.

The Mick

Fox je ozbiljno pojačao svoj komično-sitkomski kutak ovom novom serijom, koja donosi odreštiji humor, kakav obično osvane u ponudi kanala FX. The Mick na dosadašnjem uzorku donosi odličnu varijaciju na podformulu komedije zvanu terrible people, sa groznim osobama u žiži interesovanja. Samoživa, poročna, okrutna i vazda švorc, Mick iznenada dospeva u situaciju da mora da se stara o troje dece i velelepnoj vili sestre koja se bogato udala i koja je, skupa sa suprugom, zbog pronevere i utaje iznenada pobegla iz zemlje.

FOX-ove serije poslovično odlikuje bolje vizuelno pakovanje nego što je to u ponudi basic TV emitera, što je slučaj i sa The Mick, a na planu sadržaja već samo bravurozna druga epizoda dovoljna je za gromoglasan aplauz za autore ove sočne komedije, ali krajnji utisak u dobroj meri zavisiće i od umešnosti glavne glumice (Kaitlin Olson) da ovaj svoj lik udalji i oneobiči u odnosu na sličan lik Dee Reynolds iz i dalje maestralne serije Uvek sunčano u Filadelfiji. A oni cepidlačenju manje skloni već sada mirne duše mogu da uživaju u ovoj vrsnoj i, naglasimo to ponovo, zbilja zabavnoj novoj komediji.

Incorporated

Uvoz talentovanih je konstanta u Holivudu bezmalo čitav vek, a serija Incorporated samo je još jedna u dugom nizu potvrda ispravnosti tog poteza i te poslovne politike. Incorporated su smislila i u delo sprovela španska braća Pastor, autori zanimljivog postapokaliptičnog filma Poslednji dani od pre nekoliko filmskih leta. Oni su Incorporated sproveli u delo pod producentskom paskom Benna Afflecka i Mata Damona, a i ovog puta su se opredelili za distopiju.

U Incorporated svet je u poodmakloj fazi raspada, njime u potpunosti vladaju korporacije, kojima je federalna vlada amandmanom dala državotvorni suverenitet, a jedna isprva lična i zakulisna pobuna može dovesti i do korenitih promena na opštem nivou. Incorporated zadovoljava na svim nivoima, tu su Julia Ormond i Dennis Haysbert, ali glumački ansambl ipak predvode mlađi, a već verzirani i dovoljno iskusni i samosvesni glumci. Ova serija je vrlo dobro osveženje za SyFy Channel, koji nakon prošlogodišnjeg uspeha serijala The Expanse pokazuje zavidne kreativne i produkcione apetite.

The Halcyon

Nimalo iznenađujuće, britanski TV kreativci nanovo su zaigrali na sigurno; dovoljna je samo jedna jedina epizoda pa da se stekne utisak da je The Halcyon u samom zametku koncipiran kao varijacija na formulu rabljenu u slučaju neizbežne Dauntonske opatije. Kreatori ove serije, srećom, ne beže od analogija sa čuvenom prethodnicom, te je i u ovoj priči o životu pod krovom luksuznog hotela pred sam osvit Drugog svetskog rata, tu je sve neophodno, klasne trzavice i sukobi i romanse u nevereme, intrige pakosnika, ubedljiva i u trenu zavodljiva scenografsko-kostimografska rešenja. Imajući sve to u vidu, a računajući i krupne glumačke adute, poput Olivije Williams i Stevena Mackintosha, The Halcyon (kako je nazvan pominjani deluks hotel) je TV rad sasvim na svom mestu; međutim pitanje je da li će gledaoci jednako reagovati na gotovo istovetan izazov i hoće li ova serija u svom daljem toku uspeti da se izbori za autentičnost u odnosu na pominjanu Dauntonsku opatiju.

brln Berlin u filmovima "Collide" novi film Anthony Hopkins je opasan negativac u novom filmu „Collide“ "Zašto baš on?" novi film u bioskopima Januarska bioskopska ponuda: Novi filmovi u novoj godini la_la_land_review_emma_stone_ryan_gosling FEST INTRO: Premijera filma “La La Land” · · ·