Fotograf Laurent Philippe - Kompanija Kafig, Kretej - „Piksel“ - Promo Beogradski festival igre
KULTURA · PLES

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog partnerstva, TV5MONDE je ove godine po drugi put partner Beogradskog festivala igre. Putem svoje televizije, predstavio je ukratko program ovogodišnjeg festivala i na taj način uputio poziv evropskoj publici da poseti naš grad u vreme trajanja festivala. Beogradski festival igre svake godine okuplja najveća imena savremenog plesa i Beograd stavlja na mapu nezaobilaznih gradova u svetskim razmerama.

U okviru Beogradskog festivala igre, u Pozorištu na Terazijama izvodiće se predstava Piksel Kompanije Kafig iz Francuske u kojoj igrači primenjuju elemente hip-hop plesa u 3D digitalnoj postavci. Ovakvi događaji su prilika da TV5MONDE još jednom organizuje Frankofone susrete u saradnji sa Ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Srbiji, događaj koji okuplja frankofone novinare, operatere, profesionalce iz sveta kulture, frankofone ambasade.

Kompanija Kafig | Kretej

Piksel

umetnička direkcija, koreografija: Mourad Merzouki
koncept: Mourad Merzouki and Adrien M / Claire B
digitalna produkcija: Adrien Mondot & Claire Bardainne
muzika: Armand Amar
asistent koreografa: Marjorie Hannoteaux
scenografija: Benjamin Lebreton
kostimi: Pascale Robin, assisted by Marie Grammatico
slikarski radovi: Camille Courier de Mèré, Benjamin Lebreton
dizajn svetla: Yoann Tivoli, assisted by Nicolas Faucheux
fotografije: Agathe Poupeney, Patrick Berger, Laurent Philippe
igrači: Rémi Autechaud dit RMS, Kader Belmoktar, Marc Brillant, Antonin Tonbee Cattaruzza, Elodie Chan, Aurélien Chareyron, Sabri Colin dit Mucho, Yvener Guillaume, Amélie Jousseaume, Ludovic Lacroix, Ibrahima Mboup, Julien Seijo, Paul Thao, Sofiane Tiet, Médésségnanvi Yetongnon dit Swing
premijera: Maison des Arts de Créteil, 2014
trajanje: 70’
izvršna produkcija: Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val-de-Marne/Compagnie Käfig
koprodukcija: Maison des Arts de Créteil, Espace Albert Camus – Bron
uz podršku: Compagnie Adrien M/Claire B

TV5 MONDE je svetska televizija o kulturi na francuskom jeziku koja predstvalja najbolji program ne samo iz Francuske, već i ostalih frankofonih zemalja. Mesec april je deo programa posvećen Kanadi koja ove godine slavi 150. godišnjicu stvaranja države, mart je uvek posvećen Frankofoniji, a maj sa nestrpljenjem iščekujemo i gledamo sve vesti vezane za Kanski festival i filmove sa prethodnih festivala.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa domaćim operaterima, TV5Monde može da se prati kod svih većih kablovskih sistema, da se vežba znanje francuskog jezika ili prati program sa titlom na engleski jezik. U poslednjih nekoliko godina, kanal je partner najznačajnijih kulturnih manifestacija u Srbiji, za maj mesec već priprema partnerstvo sa Francuskim institutom i Molijerovim danima posvećenim književnosti.

A TERO SARINEN 7_COVER Tero Sarinen: Poznati finski igrač i koreograf prvi put u Beogradu cover Beogradski festival igre: Velika igra cover 14. Beogradski festival igre Beogradski festival igre Predstavljen program 14. Beogradskog festivala igre · ·