Branko MIhajlov_Sven Muller
U VAZDUHU · promo

Započeli su radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia. Otvarenje ovog kompleksa, koji će biti smešten pored robne kuće IKEA Zagreb, u Poslovnoj zoni Zagreb istok, očekuje se tokom proleća, 2018. godine.

Designer Outlet Croatia gradiće kompanija STRABAG, prema najvišim standardima održivog razvoja, što potvrđuje i međunarodni sertifikat za zelenu gradnju BREEAM. Kompanija STRABAG je na međunarodnom tenderu dobila ovaj posao vredan više od 22,5 miliona evra, a ranije je učestvovala u vođenju projekta izgradnje niza velikih projekata u Hrvatskoj, uključujući i izgradnju robne kuće IKEA Zagreb.

„Izgradnja Designer Outlet Croatia predstavlja nastavak uspešne saradnje koju naša kompanija već ima s kompanijom IKEA. Već smo imali priliku da budemo partneri na projektima u regionu, a činjenica da ćemo učestvovati u izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, koji će, ujedno, biti izgrađen prema svetskim standardima održivog razvoja, dodatan nam je podsticaj“, istakao je Sven Miller, prokurista kompanije STRABAG.

Investicija u Designer Outlet Croatia, zajednički je poduhvat kompanije IKEA Centres i švajcarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već imaju sličnu saradnju u realizaciji projekta Designer Outlet Algarve u Portugaliji, čije se otvaranje očekuje ove jeseni.

Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljaće konsultantska kompanija ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski menadžer dizajnerskih outleta koji upravlja i razvija poslovanje outlet centara širom Evrope, uključujući i Shopinn Brugnato Outlet Village u Italiji, Premier Outlet Budapest u Mađarskoj, Designer Outlet Soltau u Nemačkoj, i druge.

„Ovaj projekat predstavlja nastavak investicija IKEA Grupe u Hrvatsku. Nakon 100 miliona evra koliko je uloženo u projekat robne kuće IKEA Zagreb, sada ulažemo dodatnih 88 miliona evra za dve faze gradnje Designer Outlet Croatia i prateće sadržaje. Uvereni smo kako će građanima u Hrvatskoj, ali i regionu, Designer Outlet Croatia pružiti drugačije iskustvo kupovine i omogućiti im mesto za zabavu i opuštanje, prilagođeno svim članovima porodice“, istakao je Branko Mihajlov, direktor kompanije Designer Outlet Croatia.

Dodatan podsticaj kupovini građanima bi mogla dati i arhitektura ovog dizajnerskog outleta, inspirisana hrvatskim regijama, za šta je zaslužan integrisani dizajn ATP inženjera arhitekture. Designer Outlet Croatia biće izgrađen u dve faze, a očekuje se da će prva faza izgradnje biti završena na proleće, 2018. godine. Tada će se Designer Outlet Croatia prostirati na više od 15.000 kvadratnih metara sa 90 lokala, prosečne površine 170 kvadratnih metara, koje zakupci mogu spajati za potrebe većih radnji.

Više informacija o projektu i mogućnostima zakupa možete saznati na sajtu, a kako će izgledati budući outlet otkrijte putem filma.

cover mts stvaramo znanje Telekom Srbija vas poziva da glasate za znanje Otvoren Negroni okršaj, veliko takmičenje barmena 02 Negroni Okršaj: Veliko takmičenje barmena Hemijsko čišćenje POP’S: Kako da osvežite vašu garderobu na najzdraviji način New Moment PR Tim na dodeli nagrada New Moment PR proglašena za PR agenciju godine · · · · ·