hrana
U VAZDUHU · svet

Ako volite domaću pastu, pizzu, bruskete koji imaju ukus kao da su upravo izvađeni iz bakinog šporeta, onda imate sreće. „Eataly“, italijanska šoping i gastro Meka, najavila je otvaranje zabavnog i edukativnog kampa u Bolonji u septembru 2017. godine.

Zašto će ovaj kamp biti poseban? Smatra se da će biti turistička atrakcija, jer bi trebalo da privuče sve zaljubljenike u domaću italijansku kuhinju. U parku će posetioci imati priliku da se edukuju o načinu prireme fantastičnih italijanskih jela i da kupuju u prodavnicama ispunjenim italijanskim kulinarskim čudima.

Park, pod imenom FICO Eataly World otvoriće kreator i direktor Eatalyja, Oscar Farinetti i njegov sin Nicola Farinett. Park će zauzimati površinu od 20 ari, i sadržaće voćnjake, pašnjake, bašte , kao i 25 restorana i 40 radionica, gde posetioci mogu da se upoznaju sa pripremom svih domaćih italijanskih jela, i usput da kupuju. Turisti bi u ovom parku trebalo da se osećaju kao kod svoje kuće, kao na pijaci u kraju, a još i da uživaju u vrhunskim jelima koje drugi pripremaju za njih.

Pored maslinjaka, voćnjaka, bašta, u parku će biti i pašnjaci sa devet različitih vrsta krava, pet različitih vrsta ovaca i raznih rasa koza, a biće tu i zečeva, gusaka i kokoški. U radionicama će posetioci moći da gledaju kako se proizvodi testenina, sir, pivo, biće organizovane i radionice o vinu, i svi proizvodi će biti dostupni za kupovinu.

EatalyOtvori galeriju
veštice Najbogatije veštice Rumunije kina U Kini su rešili problem muževa koji ne vole kupovinu podudarnosti Čudne podudarnosti ili više od toga? filmovi Top 10: Najbogatije zvezde filmova za odrasle ·