trešnja
U VAZDUHU · svet

Istočni Japan je očigledno već u proleću. Grad Kawazu izgleda magično otkada su procvetale trešnje. Grad se nalazi nedaleko od Tokija i poznat je po svojih 8000 stabala trešnje. I već vam je poznato da svake godine u relativno isto vreme na dalekom istoku jedan narod slavi nove cikluse života, kad trešnja procveta.

Ovog februara su milioni trešnjihih cvetova napravili neverovatno romantičnu atmosferu. Ovi cvetovi su poznati kao sakura, i obično cvetaju krajem marta ili početkom aprila. Ali u Kawazu su posebne sorte drveća koje cvetaju pre ostalih.
U ovom gradu postoji čak i mala lokomotiva koja vozi turiste kroz aleje mirisnih, procetalih trešanja, i kroz nijanse roze boje. Noću je drveće osvetljeno reflektorima i stvara možda još lepši utisak nego danju.

Cvetovi trešanja imaju veoma simboličan i kulturni značaj u Japanu. Prolazna priroda slavi svoju lepotu i ovo se često izjednačava sa kratkim vekom života, tako da ne samo da ovo predsavlja prihvatanje karme i sudbine već i eventualno mirenje sa smrću. Zato se cvetovi trešanja često pojavljuju u japanskoj umetnosti. A magične fotografije cvetanja trešanja pogledajte u našoj galeriji.

Čarobni KawazuOtvori galeriju
Japanci vežbaju Japanci to rade najbolje evropa Kako da iznervirate Evropljane samo jednom rečenicom? svet Svet je neverovatniji nego što mislite svet Najbogatije, najzdravije i najsrećnije zemlje sveta · · ·