Diva-Final
PULS GRADA · zdravlje

Početkom godine, u Berlinu, je održana VI Evropska škola Dermato-Onkologije (ESDO), u organizaciji Evropske Asocijacije Dermato-onkologa (EADO), u kojoj je uzela učešće i naš dermatolog dr Sunčica Živković, član EADO-a .

Tema je rastući broj obolelih od karcinoma kože, prevencija, dijagnostika i najnovija terapija i metastaskih tumora kože. Dijagnostika se pre svega odnosi na pravovremene i detaljne dermatološke preglede svih promena na koži, njihovo praćenje ili uklanjanje shodno tipu i karakteru promene. Pregledi podrazumevaju korišćenje dermatoskopa, kao i druge dijagnostičke metode i instrumente.

Akcenat je stavljen na takozvane „ružičaste tumore kože“ što podrazumeva amelanotične odnosno ne pigmentovane melanome, kao i na „brzorastuće“ melanome. Ovi netipični melanomi upravo predstavljaju najveći dijagnostički izazov za dermatologe.

Tema su takođe bili i akralni melanomi (melanomi šaka i stopala) , melanomi sluzokože (usne duplje i genitalija), kao i melanomi oka. Nezaobilazna tema svakako je lečenje tumora kože kako hirurško, tako i nehirurško (krioterapija, radiotalasna hirurgija, lokalna medikamentozna terapija) .

Prezentovana su iskustva i rezultati u primeni citostatika, kao i zračne i najnovije imunološke terapije. Diva Laser centar tim dermatologa ima višedecenijsko iskustvo u pregledu i dijagnostici svih promena na koži. Ponosni su na činjenicu da prate sva svetska dostignuća i novine u oblasti dermatologije i dermatohirurgije.

JAZAK Ca Mg pecati-2 Hidratacija je važna: Preporučena dnevna doza minerala Mivela Mg Mivela: Nova voda bez mehurića! burnout 5 saveta profesionalnih trenera protiv iscrpljenosti LIFE SMOOTHIE beauty mokap final Smoothie Beauty: Vaša dnevna doza voća i lepote · · ·