White-reindeer-2
U VAZDUHU · životinje

Ukoliko vam je potrebno nešto da vam osveži dan po ovom zimskom vremenu, imamo baš ono što vam treba! Pogledajte samo ovog belog irvasa koji je fotografisan u Norveškoj i koji nam dokazuje da su praznične čarolije svuda oko nas.

Beli irvasi su retka vrsta koja se pojavljuje tek s vremena na vreme. Ovo simpatično mladunče pojavilo se u Norveškoj iz jedne šume zajedno sa svojom majkom braon boje. Kada se susrelo sa 24-godišnjim fotografom Madsom Nordsvenom, nastalo je par zaista magičnih fotografija. Mali irvas se uopšte nije uplašio, već je gledao čoveka pravo u oči i kada je video da mu ne preti nikakva opasnost, kao da je namerno pozirao za fotke.

Sigurno ćete se složiti sa nama da je ovaj retki beli irvas presladak, naročito kada se uzme u obzir kako se uklopio u snežnu norvešku pozadinu. Beli irvasi imaju tu boju usled genetske mutacije zbog koje nemaju pigmente u krznu, ali se ipak ne klasifikuju kao albino vrsta zbog tamnog pigmenta u očima i rogovima. Pretpostavlja se da ovaj mališa sa slike ima tek nekoliko meseci, jer se mladunci rađaju u maju svake godine.

Lokalno stanovništvo pojavljivanje belog irvasa asocira na to da sledi i beli Božić, odnosno puno snega. Po njima, oni donose sreću, posebno ako ih vidite u isto vreme kada i Sunce i Mesec. A ako su svi prijateljski nastrojeni kao ovaj, onda je sasvim logično zašto su verovanja baš takva.


Exceptional-Animal-Intelligence-and-Adaptations_Social4 Ovo su najpametnije životinje na svetu Naslovna fotografija - Moli i Stiven King (foto facebook.com, horrorfuel.com) Najslađi zlotvor: Pas Stivena Kinga ima fenomenalan alter ego 20 Dog Owners Who Were Hilariously Creative (Pictures) Ovi vlasnici pasa su najkreativniji page-zivotinje Ove životinje obožavaju kada im češkate stomak · · · ·