dollarstorechristmasgifts
PULS GRADA · shopping

Za vas smo pripremili ovaj svojevrsni vodič koji će vam olakšati januarsku kupovinu i pomoći u odabiru idealnog poklona.

Tekst: Marija Arsić

Najvažnije je da poznajete osobu kojoj poklon kupujete. Da li je reč o nekome ko najviše uživa u sitnim zadovoljstvima, dodiru luksuza ili novim čulnim iskustvima? Da li je u pitanju ljubitelj mode, umetnosti, putovanja, ili pak neko ko vodi aktivan život, uživa u avanturi i sticanju novih veština? Imajte na umu da odabirom poklona dosta govorite o sebi, ali i odnosu s tom osobom, stoga budite vrlo pažljivi, birajte pametno i vodite računa da poklon bude po meri onoga kome je namenjen.

Za kosmopolite

Ukoliko poklanjate osobi koja voli da putuje i upoznaje kulture i običaje drugih zemalja, onda je jedan gastro užitak idealno rešenje. Nesvakidašnje čajne mešavine, egzotični začini, dobro vino, kvalitetni sirevi ili čokoladne praline koje ste kupili na poslednjem putovanju biće sjajan izbor. Osim toga, ukoliko je reč o osobi koja želi da nauči neki novi jezik kako bi se lakše snalazila na putovanjima, kurs može biti vrlo stimulativan izbor.

Za ljubitelje umetnosti

Osobu koja voli umetnost najviše ćete obradovati knjigom njenog omiljenog autora, luksuznom monografijom, gramofonskom pločom retro štiha, ili pak kartama za pozorište, bilo da je reč o klasici ili alternativnoj sceni. Ukoliko poklanjate nekome ko voli primenjenu umetnost, lep komad keramike, originalni nakit domaćeg dizajnera ili ručno oslikana svilena ešarpa zasigurno će goditi njegovom umetničkom senzibilitetu.

Za modne gurue

Osobe istančanog stila nije lako oduševiti. Kako one imaju vrlo sofisticiran modni ukus, naš savet je da se držite neutralnih komada, odnosno detalja koji su uvek siguran izbor. Tako ćete damu od stila obradovati glamuroznom svilenom pidžamom, lepim kožnim novčanikom, elegantnim šeširom, odnosno ilustrovanom knjigom o njenom omiljenom dizajneru ili modnoj epohi. S druge strane, muškarca koji drži do sebe i neguje muževan stil, obradovaće dobra kravata, par modernih čarapa, lep kožni kaiš ili set za negovanje brade. Reč je o detaljima koji čine veliku razliku i koji sigurno neće ostati nezapaženi.

Za sladokusce

Nema ničeg lepšeg od mirisnih, sveže ispečenih kolačića koji greju dušu i evociraju uspomene na bezbrižno detinjstvo… Stoga, tokom praznika, umesto kupovine gotovih kolača i drugih slatkiša, dragu osobu ili članove porodice počastite korpicom njima omiljenih poslastica. Neodoljivi đumbir keksići, raskošni kapkejk kolačići i komizbrot sa suvim voćem mogu biti vrlo inspirativni za dekoraciju, ali ništa manje zanimljivi nisu ni tradicionalni božićni kolači. Ukoliko slatki paket lepo dekorišete ukrasnim vrpcama, mašnom ili nekom simpatičnom porukom, oduševljenje sigurno neće izostati.

Za avanturiste

Ukoliko želite da istinski oduševite osobu koja voli avanturu i promenu rutine, priredite joj iznenađenje u vidu izleta ili kraćeg putovanja. Bilo da je reč o popodnevnom odlasku u obližnji grad vredan pažnje, romantičnom vikendu na planini, ili poseti nekoj od uzbudljivih evropskih prestonica, ovo je poklon koji, iako finansijski i organizaciono verovatno najzahtevniji, vredi svakog uloženog truda i novca. Ništa se ne može porediti s iskustvom putovanja koje otvara nove horizonte, ispisuje anegdote i stvara uspomene za čitav život. A da bi putovanje bilo kompletno, potrebna je i adekvatna oprema, te bi jedan kožni ranac ili mini putna torba, bežični punjač, ili pak profesionalni foto-aparat savršeno zaokružili ovu priču.

Ne zaboravite na sebe

Na kraju, ne zaboravite da i sebe počastite nečim što ste dugo priželjkivali. Bilo da je reč o kozmetičkom tretmanu koji bi vam baš prijao, odlasku na večeru u novi simpatični restoran, neodoljivom džemperu od kašmira ili pak kursu keramike, dajte sebi oduška, razmazite čula i nagradite sebe za sva postignuća tokom prethodnih dvanaest meseci… Samo kad volite i poštujete sebe, bićete dobri i ljudima u svojoj okolini, i voljni da s njima delite izazove, radosti i iskustva koja Nova godina nosi sa sobom. Srećni praznici!

Naslovna fotografija - Keramičke kasice prasice umetnice Tijane Đorđević mogu se kupiti u galeriji Transformart po ceni od 6.000 din Umetnička dela kao praznični pokloni: Šta kupiti, gde i po kojoj ceni? page-cover Praznični šoping: Domaći brendovi Nike Air Max 97 Swarovski Nike Air Max 97 Swarovski stiže u Tike Shop Hugo Beograd Jeste li već posetili HUGO pop-up prodavnicu u Beogradu? · · ·