Elvis Prisli
U VAZDUHU · svet

Nemački grad Fridberg je mesto na kome je Elvis bio stacioniran kao vojnik u periodu od oktobra 1958. do marta 1960. godine. Pored postojećeg trga posvećenom kralju rokenrola, ovaj grad je sad dobio i posebne semafore u njegovu čast.

Mnogi Elvisovi obožavaoci posećuju Fridberg jer znaju da je njihov miljenik tamo proveo neko vreme kao vojnik. Sada će pored trga posvećenog njemu moći da vide i tri semafora na kojima su svetla u obliku njegovih silueta. Na crvenom se vidi kako je obuhvatio mikrofon u zanosu, a na zelenom je njegov čuveni plesni potez iz kukova.

Dok je bio tamo, imao je sekretaricu koja je odgovarala na pisma fanova, a takođe je potpisivao autograme svako veče ispred vojne baze. Pobrinuo se da njegova izdavačka kuća nastavi sa izdavanjem njegovih pesama za to vreme, tako da je tokom vojne karijere imao čak deset pesama na listi top 40 najboljih.

U Fridbregu, 24-godišnji Elvis je upoznao tada 14-godišnju Prisilu Bolije, čiji je otac takođe bio u vojsci. Oni su se družili i ostali u kontaktu, a kasnije se ona preselila u SAD i postala njegova žena. Iako su bili u braku samo šest godina, ovaj veza ostaje čuvena jer su dobili ćerku Lisu Mari Prisli.

luxembourg-1164656_1280 Oni će uskoro imati besplatan gradski prevoz replica-noahs-ark-israel-johan-huibers-2-5bfe8d490638e__700 Jedan Holanđanin je napravio svoju verziju Nojeve barke indigenous-cultures-homage-to-humanity-jimmy-nelson-fb35__700-png Posveta čovečanstvu: Fotografije egzotičnih plemena iz svih krajeva sveta _104417946_20171001_fellipeabreu_kumasi_65704 Po čemu su sahrane u Gani posebne · · · · ·