cover
PULS GRADA · gastro

„Jesti lokalno“ je novi trend u restoranima širom sveta. Čini se da je jedan lanac restorana u Japanu ovaj moto shvatio previše bukvalno.

Naime, on daje mogućnost svojim gostima da sami usred restorana upecaju ribu koja će kasnije biti pripremljena za njih.

Ova franšiza po imenu Zauo već posluje na 13 različitih lokacija u Japanu, a uskoro se očekuje i prvi ugostiteljski objekat u Njujorku. Ceo koncept enterijera njihovih restorana je urađen u znaku pecanja. Stolovi za ručavanje se nalaze u velikoj konstrukciji nalik brodu, dok je u samom centru objekta veliki bazen u kome se može pronaći čak 10 vrsta ribe.

Mušterijama koji su raspoloženi za to, nudi se opcija da sami upecaju svoj budući obrok. Sve što treba da urade je da obaveste poslugu restorana šta im se jede, i oni će se potruditi da ih ospkrbe odgovarajućom opremom za pecanje (štapom, mrežama i, što je najbitnije, adekvatnim mamcem).

Kada upecate svog favorita, kuvari će ga pripremiti po vašoj želji, bilo da vam se jede sirova, pečena, grilovana ili kuvana riba. Što je najbolje od svega, ovo iskustvo vas neće dodatno koštati, čak naprativ. Izračunato je da će te na ovaj način platiti u proseku 7,5 dolara manje za jelo nego da ste celu operaciju prepustili profesionalcima i samo ga naručili sa menija.


cover Omiljena hrana poznatih ličnosti Nar Stari budvanski recept za domaći sirup od nara Fat Mama FatMama u Jevremevoj25 Vinski podrum Da li je američki zinfandel u stvari budvanska kratošija? · · ·